Witam. Było już parę tematów tego typu na forum, ale większość linków jest już nieaktualna.
Szukam twardego, małego i poręcznego futerału do trąbki do ok. 230 zł.
Chodzi mi, by nie była to jakaś taka "skrzynka", tylko mały i dopasowany futerał.
Camillus, tutaj masz produkty marki GEWA. Nie ma cen, ale zawsze można zadzwonić i zapytać - nie są to jakoś wybitnie drogie gadżety ale myślę, że skoro są w produkcji to spełniają swoją rolę Widziałem szczególnie ten model Gewa Gig Bags Instrument dęty Prestige L SPS® Trąbka Numer art.: 256.100 - w ofercie jest na samym końcu. Warty uwagi.
Tutaj link do stronki:
http://www.gewamusic.com/...earchGenre=1585
ProTec troszkę kosztuje ... mi udało się swego czasu przy małym kursie $ kupić torbę na 3 trąby ProTec za 180 zł. Na prawdę. Ale teraz koszt jest prawie dwa razy taki. GEWA to ciekawa alternatywa. Polecam!
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Zerknij tę stronkę http://www.instrumenty.biz.pl/. Zawsze było tam duuuużo Protec'ów i być może dorwiesz coś w dobrej cenie. Zadzwoń zapytać - nie zaszkodzi. Typowo utwardzane futerały mogą takie tanie nie być ... Jak coś wyszukam fajnego dam znać Pozdro!
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Pią 03 Gru, 2010 14:34
Ja mam gewę ten model 253.100 (pierwszy po odpaleniu linka). Jestem z niego zadowolony. Chroni trąbkę wystarczająco, jest lekki i poręczny. Możliwość noszenia na plecach. Rozprułem sobie w środku przegrodę, która dzieliła dużą kieszeń na 2 mniejsze otwierane po bokach. Teraz wchodzą mi nutki a4 i wszystkie pierdołki typu oliwka, lirka, ustnik itp.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Wysłany: Sob 04 Gru, 2010 14:10
havk, mam takie futerały i powiem szczerze ze nie są za dobre.
Ich zaleta to waga (są bardzo lekkie) i cena.
Do wad zaliczyłbym wykonanie, trwałość, zamki szybko siadają.
Kupiłem kilka sztuk na próbę i stwierdziłem ze więcej tego nie zrobię.
Camillus, jak ci się nie spieszy na już, to napewno coś się znajdzie, jak nie nowe to używane w bdb stanie.
Jak w grę wchodzi tylko nowe to po nowym roku będę coś miał, u Zygmunta w Bydgoszczy sprzedają futerały KANTO, jak się nie mylę to właśnie w podobnych pieniądzach. Możesz tez spróbować w sklepie Protline, oni maja dosyć uczciwe ceny i może będą w stanie ci pomóc.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Sob 04 Gru, 2010 21:39
Jak twardy i na plecy, to koniecznie wstrzymać się, dozbierać kasy i pro teca kupić. Nic lepszego nie ma w tej cenie. Oczywiście nie trzeba nówki, fajne używki ma zawsze mischka
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Instrument/y: Schagerl Apollo, Flugelhorn no name
Ustnik/i: Laskey 70C, Schilke 15B gold, Schilke 14F4
Pomógł: 21 razy Wiek: 21 Posty: 204 Skąd: Jawiszowice/Oświęcim
Wysłany: Sob 04 Gru, 2010 21:43
Z Proteców interesuje mnie model pb 301-ct. W sklepie www.instrumenty.biz ten model kosztuje 395zł + przesyłka.
Jednak nadal ponawiam pytanie o te futerały GATOR.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum