Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 12:41 Porównanie 2 ustników ( bez nazwy ).
Witam :0
Posiadam 2 ustniki, jakieś bez nazwy ani rozmiaru :/ Nic na nich nie piszę, dostałem od kapelmistrza bo 7C od J. Michaela co kupiłem to wielkie badziewie Grając na nich, nie ma wielkiej różnicy, choć starszym ( taki złotawy ) gra się nieco lepiej. Chciałbym abyście określili je i w miarę mi pomogli jakoś :cool:
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 12:59
havk, też już ktoś chyba mi mówił :smile: A możesz podać na oko rozmiar?
Eprex, C7 nie może być ( chyba ) bo grałem na kilku C7 i mam jeszcze takiego, ten jest troszkę większy
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 13:11
nie zgodzę się z tobą w tym momencie 5C jest większy od 7C. Po to są te rozmiary, zeby się do nich odnosic 5C ma srednice 16.15 mm a 7C ma 15.95 mm... to jest duza rozbierznośc jesli chodzi o ustniki Dwa rozmiary ustnikow w Stomvi, bo z tego co wiem jest tez 6C. Sprawdz sobie nawet na stronie http://www.stomvi.com/tabla-boquillas-stomvi.htm pozdrawiam
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 13:24
A więc piszę ci, ze jesli chodzi o stomvi, które ty podałes jako przykład ma takie rozmiary. Z tabeli, którą podałęm wynika, ze 5c stomvi odpowiada 3c bacha A co do ciebie shutze, ustnik polmuza jest chyba minimalnie większy od bachowskiego 7c. Ma płaski rant i był dodawany do kazdego polmuza z serii de luxe, a nie wiem czy tez nie do kazdego innego polmuza drugi... hm... nie mam miarki w oczach, więc nie okresle ci blizej, poniewaz wielkosci w ustnikach, szczególnie w bliskich sobie rozmiarach są prawie niezauwazalne dla oka kiedy widzę normalnie przed sobą te ustniki jeszcze potrafie okreslic, który jest większy, jaki ma rant, głębokosc, choc z tym juz trudno
Mam pierwszy w domu to jest 7c bez nazwy kosztował 59zl. jak zaczynałem. A drugiego to nieznam. Ale na pierwszym bardzo dobrze sie grało góre jak i doł. :smile:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum