Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
POSM IIst . Poznań
Quki 

Instrument/y: Holton T602
Ustnik/i: B&S 7C

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012 21:38   POSM IIst . Poznań

Witam , chciałbym się dowiedzieć czy ciężko jest się dostać do POSM II st. w Poznaniu . Słyszałem że jest to bardzo dobra szkoła jak dla trębaczy . Może ktoś wie jakiego poziomu są egzaminu wstępne . Z góry dzięki . ; )

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012 22:14   

Quki, wnioskuję, że chodzi Tobie o POSM II st. im. M. Karłowicza na Solnej w Poznaniu. Istnieje jeszcze Zespół Szkół Muzycznych na ul. Głogowskiej. W obydwu tych szkołach uczą świetni pedagodzy. Z jednym z nich miałem okazję współpracować gdy uczyłem się w szkole średniej, u drugiego z kolei kończył Michał Olejnik także napisz do niego na PW, a uzyskasz więcej ciekawych informacji.

Czy ciężko się dostać ? Coraz więcej ludzi w Polsce gra na wysokim poziomie począwszy od szkół podstawowych wzwyż. Sytuacja ta nabrała tempa od kilku lat. Więc jeśli chciałbyś się dostać to nie ma innego wyjścia jak na egzaminie wstępnym "zniszczyć konkurencje" czyli zagrać w miarę możliwości jak najlepiej. Nie ma tutaj wielkiej filozofii. Dla niektórych będzie dostać się łatwo, dla innych trudniej. Tak jest we wszystkich szkołach. Wszystko zależy od Ciebie.
Pewnie znane są Tobie lekcje konsultacyjne u pedagoga, do którego zamierzasz zdawać. Warto się umówić na takie spotkanie, pojechać zobaczyć co i jak, pokazać się, porozmawiać. Wolne miejsca są ograniczone, a konkurencja nie śpi. Spokojnie sobie wszystko przemyśl i działaj :)
Sukcesów życzę :)

Quki 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 14:41   

Tak chodzi mi o tą na Ul.Solnej . Paru moich znajomych tam poszło i nie chcieli za bardzo o poziomie egzaminów rozmawiać . Jestem już bardzo nastawiony na tą szkołę i będę robił co w moich siłach by się tam dostać :]

Quki 

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 21:05   

Damian Ruskowiak a może polecił byś inną szkołę Ogólnokształcącą muzyczną taką bym może dał radę dostać sie po 4 latach w PSM I st. i do 3 gimnazjum ?

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Pon 02 Sty, 2012 21:29   

Nie znam innych szkół poza tymi, które Ci napisałem. Są też szkoły ogólnokształcące muzyczne we Wrocławiu, a ja osobiście podczas studiów odbywałem praktyki w Zespole Szkół Muzycznych im. A. Rubinsteina w Bydgoszczy.
Wybór jakiś jest - zależy gdzie mieszkasz i gdzie Tobie wygodniej.
Z przyjęciami do klas programowo wyższych to już gorsza sprawa - wątpię czy na Solnej dasz radę w taki sposób. Musisz pojechać zapytać lub zadzwonić.

Odpowiedz do tematu