witam.jestem w posiadaniu bacha 3C jest on troche zniszczony,tzn srebro zeszlo i podchodzi pod brąz wiecie moze ile by kosztował zabieg odmładzający? ktos sie tym zajmuje? jest to orginał bacha wiec mysle ze warto by go jeszcze podreperowac:D
Instrument/y: B&S 180s37
Ustnik/i: Vincent Bach 3c
Wysłany: Czw 21 Sty, 2010 22:06
Według mnie, bardziej opłaca się wyłożyć te 180 - 200zł na nowy ustnik.
Przecież w sklepie też kupisz oryginalny, chyba nie ma sensu go odnawiać. Po 1, było by to pewnie dosyć drogie, a po 2, raczej nie łatwo znaleźć kogoś kto ci to zrobi.
Wysłany: Czw 21 Sty, 2010 23:57
srebrzenie ustnika to koszt ok 40zl jak masz Bacha Corp to jak najbardziej warto, złocenie nie jest wiele droższe,
srebrzenie trąbki to ok 800zl
złocenie nie mam pojęcia, ale nie sadze żeby było warto złocic instrument, no chyba ze wysokie modele,
jak już ktoś chce poprawić wizualnie instrument to najlepiej polakierować lub posrebrzyć
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
ustniczek dostałem za przysłowiowa"flaszke" ma on ponad 20 lat:D wiec powłoka zeszla no i chce go odnowic, a te co produkuja teraz to podrubki według mnie,chyba ze w stanach cos by wyrwał...
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 22:11
niestety Bach Corp a Bach to dwa różne ustniki. ale temat o Bachach już był...
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Bach Stradivarius 37 ML
Ustnik/i: Warburton
Wysłany: Sob 23 Sty, 2010 01:18
co do złocenia trąbki już wcześniej coś o tym było ale jeszcze raz w skrócie : Najlepiej posrebrzyć bo nie ma to wpływu na dźwięk (koszt 600-1000 zł wraz z remontem) , złocenie+lakierowanie 500-600 zł : nie polecane , ponoć wytłumia , "spłaszcza" dźwięk . Przykładowy serwis do którego sam dałem swoją trąbke do posrebrzania : http://www.rdkserwis.com.pl/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum