Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
poszukuje trąbki do 1000zl
biker 

Instrument/y: squier stratocaster
Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 00:08   poszukuje trąbki do 1000zl

WItam chcialbym kupic trabke do 1000zl prosze o skladanie ofert oraz o informacje na jakies stronce mozna nabyc jakaś uzywke ok tej kwoty..
Z gory dzieki

zgaju 
trumpeter

Instrument/y: U.S.A Getzen 390S
Ustnik/i: Schilke 13A4a

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 01:35   

do tej kwoty to tylko używkę :)
http://allegro.pl/item861...o_sprzedam.html
Ta wydaje mi się fajną okazją te 300zł to możesz dołożyć i powinieneś byc w 100% zadowolony, choć w sumie to nie grałem na Holtonach, ale złej opinii o nich nie słyszałem ... wręcz przeciwnie :)

[ Dodano: 2009-12-25, 01:48 ]
http://allegro.pl/item849...yamaha_232.html jeszcze Yamaha 232 :) Bardzo dobry instrument, a sprzedaje go użytkownik naszego forum Mischka, ja kupiłem od niego swojego Getzena, sprzedawce w 100% polecam :) ale nie wiem ile chce za tą Yamahe, napisz do niego bo myślę ze warto :)

[ Dodano: 2009-12-25, 01:54 ]
http://allegro.pl/item862...na_gratisy.html no na początek Amati się nada

[ Dodano: 2009-12-25, 01:55 ]
http://allegro.pl/item854..._bialystok.html jeszcze taka Amati

6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU
Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.

wieczur 

Instrument/y: Getzen 390S
Ustnik/i: F.Holton 67||Megaton 1 1/2c

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 12:21   

szczerze to jeżeli ma to być instrument tak na początek przygody z trąbą to polecał bym Yamahe, napewno mnie wymagająca od Holtona

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 13:22   

Ja bym rozpatrywał tylko tą Yamahę i Holtona. Jeśli jesteś początkujący to Yamaha byłaby najbardziej optymalna, jeśli masz doświadczenie w grze (może być niezbyt powalające) to zastanów się nad Holtonem... jednak wtedy wybierz tą trąbkę, która Ci lepiej podpasuje.

Michael4223 

Instrument/y: Yamaha 2335
Ustnik/i: Vincent Bach 1-1/2c

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 17:10   

Zgadzam sie z Immorta4ever!Rozpatrywał bym tylko yamahe i holtona! NIe wiem jak ty ale ja bym wybrał Yamahe!To są przezemnię wypróbowane instrumenty i nigdy sie na niej nie zawiadlem

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 18:16   

zgadzam się z przedmówcami, też bym brał Yamahe :)

Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.

wieczur 

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 22:48   

Michael4223, powiedz mi tylko skąd masz takie rzekome doświadczenie z trąbkami Yamahy? na ilu egzemplarzach już grałeś?

Miles_Fan 
poszukiwacz

Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 22:56   

dlaczego rzekome? no fakt, młody...

Miles Davis

[Nauczyciel jest dla ucznie, nie odwrotnie!]

baran90 

Instrument/y: Yamaha YTR 6340 ST
Ustnik/i: WARBURTON 4M, WARBURTON 7S, a&s 1 1/2c

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 22:59   

Michael4223, to ze yamaha jest znaną i poważaną japońską marką to dobrze wiemy, niestety podejrzewam ze twoja niezawodna trąba to juz wlasciwie nie prawdziwa yamaha tylko jej chiński "następca";/ hmmm moglbys mi wymienic na jakich trąbach grales dotychczas?..... bo jesli tylko na yamahach to jak mozesz je polecac skoro nie masz porównania z innymi(w wielu przypadkach lepszymi) markami?...

wieczur 

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 23:06   

Miles_Fan napisał/a:
dlaczego rzekome? no fakt, młody...

no właśnie ten wiek kolegi mnie tak zastanawia na tą szeroką znajomością trąbek Yamahy....

Miles_Fan 
poszukiwacz

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 23:13   

może przedstawiciel? czekam na wyjaśnienie kolegi...

Miles Davis

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009 23:28   

panowie spokojnie kolega Michael4223 jest nowy na forum a wy tak ostro na jego posty reagujecie, wyluzujcie xd :)
baran90, skod możesz podejrzewać ze jego trąba jest Made in China, nie masz do tego żadnych podstaw, znasz Michael4223, widziałeś jego trąbkę !? może ma używaną japońską jeszcze Yamahę. No ale jak tak piszesz to jestem pewien ze masz oryginalną Yamahę japońską ;/ ;/ poza tym to już jest off-topic.

A wracając do tematu, biker wybrałeś, zastanawiałeś się ?, mam nadzieje że coś pomogliśmy ?

havk 

Instrument/y: Yamaha 4335G
Ustnik/i: Stomvi 4C Marcinkiewicz 7-S

Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 09:20   

Co do trąb - ja osobiście brałbym Holtona. Ostatnimi czasy pograłem troszke na modelu ST550 i powiem wam, że się zakochałem :D
T602 są trąbami szkolnymi, fakt, jednak moim zdaniem brzmią troszke jaśniej niż yamaha 2 czy 4, do tego lżej się gra (przynajmniej na modelu, który próbowałem - był to już kilkuletni instrument). Lakier jest na Holtonach twardszy niż na yamahach - na 15, 20 letnich instrumentach lakier nadal dobrze się trzyma.

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 10:05   

nie wiadomo jak rozegrane są te trąby :) moje zdanie jest taki: trzeba pograć i porównać :)

biker 

Instrument/y: squier stratocaster
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 16:40   

widzicie koledzy ja jescze nie posiadam zadnego doswiadczenia dopiero zaczne nauke wiec potrzebuje pomocy w wyborze i dobrej rady botak jak juz powiedzialem nie nzam sie na tym za bardzo i teraz jedynei san wizualny potrafie okreslic ktory tez jest dla mnie istotny. Za te kwote wolalbym kupic cos uzywanego przyzwoicie wygladajacego i dobrej firmy ale wiecie znow ze kupno przez internet nie jest prosta sprawa.

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 17:55   

biker, słuchaj skontaktuj się z Mischką on ma parę trąbek jeszcze, między innymi ta Yamahę 232, ja kupiłem od niego nowego Getzena, on z Tobą na spokojnie porozmawia, powie ci coś więcej o tej trąbce, spoko koleś z niego :) na wypróbowanie da Ci na pewno jakiś okres czasu :) http://allegro.pl/item849...yamaha_232.html na tej aukcji jest nr telefonu dzwoń zanim ktoś Ci ją sprzątnie z przed nosa :)

baran90 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 22:46   

zgaju, wielki znawco tematu....... trąba którą mam, nie jest produkowana od ponad 10ciu lat..... tym bardziej ze to seria limitowana.... a poza tym to tez masz chyba za mało lat zeby sie tak przemądrzać (ja zresztą też) ale skoro jestes taki dobry i podważasz moje kompetencje to widocznie jakimś wirtuozem jestes.......

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 23:04   

Przepraszam panie baranie 90, nie chciałem podważać pana kompetencji ;/ ;/ chciałem pomóc nowemu użytkownikowi, ale jeżeli sądzisz że jestem za młody to może wykasuję swoje konto, nie będę się wymądrzał i będę czytał twoje beznadziejne posty !?
Zamiast próbować pomóc, to pierwszy twój post w temacie nic nie wnosił do niego tylko atakuje jego autora bikera. Na pewno nie wiem wielu, wielu rzeczy na temat grania i trąbki, ale dzięki forum chciałbym się przynajmniej części dowiedzieć... więc zamiast się kłócić zajmij się czymś pożytecznym, np. ćwiczeniem.

Z góry przepraszam za off-topic :)

EDIT: Ja w przeciwieństwie do kolegi z modteamu nie mam zamiaru uciszać was na forum. Jak jeszcze raz zaczniecie pyskować do siebie jeden na drugiego to posypią się z mojej ręki wam warny a może i zakaz pisania na forum. Może wtedy się nauczycie odrobiny szacunku do siebie.
Immortal4ever

Miles_Fan 
poszukiwacz

Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 23:15   

Panowie! bez kłótni!

dyskusje na temat, kto zna się lepiej, proszę przenieść na PW (do tego służy...)

biker, też polecam kontakt z mishką, na pewno coś razem wybierzecie. pierwsza trąbka nie musi być super, ważne, żeby była w miarę dopasowana do Ciebie i w dobrym stanie technicznym.
masz nauczyciela? on może Ci podpowiedzieć, jaki instrument do Ciebie pasuje...

Miles Davis

baran90 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 23:22   

zgaju, no tego jeszcze brakuje żebyś mi mówił ze mam ćwiczyć...... jestem ciekawy jak bys sie wykazał jak bys miał cos zagrac zamiast pyskować....... to ze mam konto na trumpeterze od niedawna i nie odwiedzam go zapewne tak często jak ty to nie znaczy ze nie ćwiczę regularnie i intensywnie....... i trochę szacunku dla starszych od siebie....

[ Dodano: 2009-12-26, 23:25 ]
masz racje Miles_Fan;) jak ci zgaju cos nie pasuje jeszcze to czekam na PW;)

EDIT: Ja w przeciwieństwie do kolegi z modteamu nie mam zamiaru uciszać was na forum. Jak jeszcze raz zaczniecie pyskować do siebie jeden na drugiego to posypią się z mojej ręki wam warny a może i zakaz pisania na forum. Może wtedy się nauczycie odrobiny szacunku do siebie.
Immortal4ever

Odpowiedz do tematu