Witam was i proszę o pomoc. Sprawa ma się tak gmina i ksiądz chcą się pozbyć naszego kapelmistrza bez którego orkiestra nie wyobraża sobie dalszgo funkcjonowania. Kapelmistrz jest z nami od początku aż do teraz to już 35 lat wyszkolił nie jedną rodzinę muzyków tak jak w moim przpadku od dziadka bębnisty po przez ojca tręcbacza, wujków do mnie i brata. Jedyną szansą na zatrzymanie tego człowieka jest nie tyle wygranie przeglądu powiatowego ( wygrywamy co rok ) ale pokazanie czegoś ekstra. Musimy opracować 3 ekstra utwory na ten przegląd który jest albo w lutym albo w maju. Myślałem o tych utworach
i teraz proszę jeśli ktoś ma na te utwory nuty na całą orkiestrę prosiłbym o przesłanie albo jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje niech pisze.
_________________ W futerale znajduje się tabliczkę: "jestem bogaty, gram, bo lubię"...
Gram, bo lubię. Proste stwierdzenie - trębacz nie oczekuje niczego od słuchaczy, czerpiąc przyjemność z samej gry
Moim zdaniem na takie przeglądy dobre są składanki utworów znanych a zarazem takich w których można coś pokazać! może wiązanka Grease?? albo Teqila albo Go Save the Queen ja z moją orkiestrą gram te utwory są rewelka!:D
Wysłany: Pon 12 Gru, 2011 19:10
amelia napisał/a:
Teqila
Ten utwór za bardzo uniwersalny, wiele orkiestr go gra, nie widzę w nim 'szałowości'.
Polecałbym coś ambitniejszego, bardziej znanego, wykonywanego przez mniejszość konkurencji, np. 'Can you feel to love tonight', 'marsz florentyński', ABBA także się nadaje oraz kilka innych ciekawych i trudnych utworów. Tylko należy pamiętać, iż ten utwór należy także poprawnie wykonać (czysto, dbale etc.), ale skoro zależy Wam na Kapelmistrzu, to na pewno Wam się to uda. Życzę powodzenia!
_________________ Trąbka to magia większa od tego, co my tu robimy..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum