Instrument/y: Yamaha YTR - 4335 GS
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 22:52
Witam wszystkich! Choć zarejestrowałem się dosyć niedawno, to forum przeglądam od roku i chyba już potrafię na pamięć recytować każdy wątek. Na trąbie gram 4,5 roku i jestem w 3 klasie 2 stopnia. Mam nadzieję, że wspólnie będziemy sobie pomagali we wzlotach i upadkach w grze na tym pięknym instrumencie, jakim jest trąbka
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 11 Sty, 2009 06:56
witam Cię serdecznie, zachęcam nie tylko do czytania, ale i tworzenia tego forum. mam nadzieję, że na zlocie coś razem zagramy
"Mam nadzieję, że wspólnie będziemy sobie pomagali we wzlotach i upadkach w grze na tym pięknym instrumencie, jakim jest trąbka"
otóż to!
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
No to ja też się przywitam
Na trąbce gram od 4 lat. Początkowo uczyłem się grać na gitarze, i kiedy doszedłem do jakiejś wprawy na tym instrumencie grywałem z moim nauczycielem który amatorsko grał na trabce. Zaproponował żebyśmy zagrali Davea Brubecka Take Five... jak usłyszałem ten utwór to nogi mi się ugieły i postanowiłem naczyć się grać na Tp. Nie wiedziałem tylko ze to taki cięzki instrument i porównania do gitary żadnego nie ma. nauczyłem się gamy C-dur i wysłano mnie do orkiestry dętej w moim mieście, nauczyłem się grać grając z nimi pierwsze nuty z taktów... a póżniej standartowo PSM I st.
Wysłany: Nie 11 Sty, 2009 21:13
i można na nim zagrać prawie wszystko.
Witam Cię serdecznie, Nobody.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 10:30
Witamy, witamy, mam nadzieję, że zostaniesz u nas na dłużej .
Ja ćwiczyć, bo małe nic umieć, ale mieć dobry Humor zdziś i Powitawywać każdego Trąbkowicza, Trębacza który
gra na Trąbce, Trąbusi, Trąbeczce, Trąbie !
Maro, bardzo proszę o pisanie po polsku.
_________________ Talent ?
- to suma poświęconego czasu i cierpliwości w pracy
nad daną twórczością.
---------------------------------
Wyciągaj zawsze pierwszy rękę na zgodę ,
ale zawsze racjonalnie,
to owocuje !
Witam wszystkie trębaczki i trąbaczy równie serdecznie!!
Tak na marginesie w aviatarze jest mój imiennik Joseph Conrad Korzeniowszki, pisarz i publicysta. Moja prawdziwa "gęba" jest na zdięciu poniżej profilu, widnieje tam z moją lubą, Getzen 300.
Moja historia trąbkowa wygląda mniej więcej tak. Gram na trąbce od 10 roku życia, przez około 10 lat. Potem miałem 17 lat przerwy w graniu. Od około roku zacząłem ponownie grać, z tym że wywróciłem wyszystko do góry nogami. Zmieniłem zadęcie na tzw: zadęcie amerykańskie.
Jeśli któraś/któryś z Was maiał coś sensownego do powiedzenia na temat takowego zadęcia to mile widzany kontakt ze mną - bo jestem zainteresowany.
Pozdrawiam i życzę owocnej pracy z instrumentem, Konrad
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 22:52
witam i pozdrawiam
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 14:59
Witam, Stelka, i zapraszam do dzielenia się swoim doświadczeniem, i oczywiście jak coś, to pomożemy
_________________ Talent ?
- to suma poświęconego czasu i cierpliwości w pracy
nad daną twórczością.
---------------------------------
Wyciągaj zawsze pierwszy rękę na zgodę ,
ale zawsze racjonalnie,
to owocuje !
Wysłany: Czw 05 Lis, 2009 18:55
Witaj, Jan. ile grałeś? i jak długą miałeś przerwę? bo jak dłuższą niż rok to ostre ćwiczenie na początek może zaszkodzić.
Dzięki za troskę. Grałem wcześniej dziesięć lat, ale doszły nowe obowiązki i trudności z miejscem do ćwiczeń więc musiałem trąbkę odłożyć, a teraz zaczynam po raz drugi i myślę ze lata ćwiczeń nie poszły na marne. Ale wrócić do formy po tak długiej przerwie jest bardzo trudno.
_________________ Życie jest piękne, lecz musisz to piękno dostrzec.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum