Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Czw 05 Sie, 2010 17:35
witam, romanhunter, napisz coś o sobie. i temat o rogach myśliwskich mamy.
opcja SZUKAJ nie gryzie
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Trąbka J Michael TR 450 + tłumik DW5531 (cup)
Ustnik/i: J Michael 7C (MTP 5)
Wysłany: Nie 21 Lis, 2010 12:58 Witam i ja:)
Cześć, tu Bartek z Siemianowic Śląskich, serdeczne ukłony dla twórców i innych użytkowników forum.
Miłością do trąbki zapałałem dość późno ale lepiej późno niż wcale;)
Utwory, które w aranżacji trąbkowej stawiają mi włosy to grzbiecie to Ad(d)agio Albin(i)oniego, Ave Maria Schuberta, Ave Maria Bacha, Cantalupe, mnóstwo bałkańskich kawałków z repertuaru Marković'ów. Oczywiście również nastrojowe potrąbywania Chrisa Bottiego, jazzujące jazdy Hancocka, Armstronga, Dizzy Gillespiego, Marsalisa itd itp.
Uczę się od kilku miesięcy pod okiem muzyka filharmonii i dużej orkiestry rozrywkowej i jestem zadowolony z postępów.
Marzy mi się znaleźć na forum kilka osób ze Śląska z którymi można|by na kilka trąbek pograć wszystko co nam w duszy zagra:) od coverów rockowych kawałków na blachy. Drugie "nadęte";) marzenie to wyjazd na Guća Festiwal do Serbii w przyszłym roku;) najlepiej w kilka blach:)
Jak ktoś jest ze Śląska czy Zagłębia najlepiej okolice Katowic to odzywajcie się jak wam coś chodzi po głowie.
Nutki ciągle dukam ale się uczę, ale ze słuchu gram wszystko co uda mi się wydmuchać (od dolnego A/G do górnych rejonów pięciolinii:)
pozdrawiam
Bartek
Sprawdź każdy post, zanim go wyślesz, warto, żeby był czytelny. i co to są "potrąbywania"? M_F
Wysłany: Nie 21 Lis, 2010 17:34
Witam i pozdrawiam . na początek nie polecam tłumika, najpierw naucz się grać poprawnie.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 22:18
Michał M. Muzyk, napisz coś o sobie. ile grasz, gdzie... jakieś podstawy
witam i pozdrawiam, panie matematyk
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
A teraz Pytanie ;D mozna jakos przeskoczyc moj status konta z uzytkownik powiedzmy szczebelek wyzej bez pisania postow? ;D
nie! ;P musisz się udzielać żeby zostać użytkownikiem
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Czw 23 Gru, 2010 01:26
to jeszcze raz ja się dołączam do powitań.
wszystkich Starych i Nowych, Nowicjuszy, Użytkowników, WspółZałogantów i Założycieli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum