Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Czw 26 Lip, 2007 11:03
No...fakt w mieście mogą nieprzychylnie odebrać taki występ...Chociaż na wsi różnie z tym bywa...Jednym sąsiada sie to podoba a innym nie...i tyle...chodzi o to by grać a nie przejmować się za specjalnie tym co inni mówią... :cool:
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
to mój kolega z orkiestry zawsze jak jest tylko ciepło to wychodzi na dwór i gra (a mieszka na wsi) ale o zgrozo- jak pojechaliśmy do Władka na obóz z orkiestrą to on wychodził na balkon i na balkonie ćwiczył :razz:
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
hehe... co na to pozostali wczasowicze w ośrodku... a ludzie przechadzający się wówczas ulicą piwną , gdy dochodziły do nich dźwięki trąbki zaczynali się rozglądać z której strony i się uśmiechali, gdy zauważali Pawła :grin: .
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Ja mieszkam w domu jednorodzinnym a sąsiadów mam spoko więc nie mam problemów z graniem. Czasami jak mam jakiś ładny kawałek to okno otworzę i dam im posłuchać :grin:
Ja kłopotów z sąsiadami nie mam. Być może jest to spowodowane tym, że gdy gram na trąbce zamykam okno i drzwi żeby sąsiedzi nie słyszeli i nie narzekali. Gorzej jest latem kiedy w domu gorąco a ja muszę okna zamykać jak chcę grać ale wtedy włączam wentylatory i jakoś daję rade
Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 18:28
U mnie od momentu, kiedy mam nowego sąsiada na piętrze, mieszkam w bloku to jak gram to ten wariat albo włącza radio na maksa albo wali po kaloryferach. I frajer myśli, że mnie zagłuszy. Ale jak mnie spotyka to nigdy mi nie powie że przeszkadza mu moja gra.
Instrument/y: J. Michael
Wysłany: Pią 01 Lut, 2008 22:53
Ja mieszkam na wsi, ale w okół mnie mieszka dużo ludzi. Jak zaczynam grać to nic nie robie, jak okna są pootwierane to tak zostają i jeszcze mi nikt nie powiedział, że mu przeszkadzam :smile: .
_________________ Jak macie jakieś ciekawe nutki to poproszę...
Z góry dzięki!!
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pią 01 Lut, 2008 23:49
heheh u mnie było tak, że mnie wygonili (znaczy moją rodzinę) na wieś żebyśmy mogli grać.
więc wiem co to znaczy, jak sąsiedzi przeszkadzają...
no ale cóż. bywa czasami.
Grać każdy może... ale nie każdy musi chcieć tego słuchać. taka jest niestety prawda.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
no to ja mam szczęście po prawej stronie od mojego domu mieszka: saksofonistka, flecistka, pianista i gitarzysta. A po lewej pianista a więc nikt nie narzeka na hałas
Ja też na wsi .. a czasami to sąsiedzi nawet chwalą jak pochałturze z braćmi... ale jak miasto to jest super... ale za to drogi sposób żeby być cicho dla innych... YAMAHA wprowadziła tak "tłumik" jakby. Nazywa się to Yamaha Silent Brass mam o tym katalog i to taki myk że wsadzasz taki elektryczny tłumik w czare i kabelkiem wpinasz w mini wzmacniacz.. i możesz np. słuchać co grasz ale w słuchawkach.... albo służy też to jako silny wzmacniacz.. zamiast jakiś tam mikrofonów syfskich na czare wpinanych.... Albo jakby co to podpinasz się do keybordu albo takie fajne rzeczy...
Ja chcę w to zainwestować ale szukam gdzie to zakupić można
_________________ Trąbka - to Muzyka
Muzyka - to Zabawa
Zabawa - to Podstawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum