Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1396 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 20:47
staaaare Było nawet gdzieś na forum już wrzucane. Fajny filmik, ale nie wszystkie trąbki tak są robione. Z tego co wiem, getzen całkiem inaczej "to" robi. Poszukam filmiku o tych trąbach
Instrument/y: SELMER CONCEPT TT S
Ustnik/i: Schilke 17
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 21:55
no właśnie gram na getzenie i nie słyszałem o nim złej opini wręcz przeciwnie a pozatym jestem sam zaskoczony i zadowolony co do komfortu gry i pięknego dźwięku, jak by kto coś o tym wiedział to nie się podzieli
aha i co zauważyłem bardzo specyficznym elementem dla getzena jest brzmiąca jak trojkąt czara po uderzeniu w nią co w bachu selmerze czy yamaszce występuje pusty dźwięk jak byś uderzył w kawał blachy ;P
_________________ ćwicz , ćwicz i jeszczer raz ćwicz
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Sro 25 Mar, 2009 11:57
Bardzo te filmy są ciekawe, bo tak naprawdę mało który trębacz zdaje sobie sprawę że trąbka jest to taki instrument i ile trzeba pracy przy jej wytwarzaniu ;]
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sro 25 Mar, 2009 13:56
no, ile się trzeba napracować, wie tylko ten, kto wyrabia i ten, kto naprawia. a że piękny instrument... to i pracy dużo.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Przepraszam, nie wiedziałem że już było... Osobiście jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy z kawałka blachy potrafią wyczarować coś takiego jak TRĄBKA...
Muszę przyznać jestem pełen podziwu że ludzie potrafią z kawałka blachy(płaskiej) wykonać trąbkę byłem przekonany że trąbkę wykonuję się z kawałków rurek a "czarę" z rurki którą się rozgrzewa i rozciąga.
Muszę przyznać jestem pełen podziwu że ludzie potrafią z kawałka blachy(płaskiej) wykonać trąbkę byłem przekonany że trąbkę wykonuję się z kawałków rurek a "czarę" z rurki którą się rozgrzewa i rozciąga.
W zasadzie się nie pomyliłeś, przecież to są tzw. "rury ze szwem"...
Ale filmy naprawdę robią wrażenie!
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009 23:33
mi najbardziej się podoba jak on wygina tą rurkę z czary w której jest zamrożony plyn xp ;p
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum