Ja od siebie dorzyce trzy
1 dla bardzo poczatkujących, kladziemy ksiązke(najlepiej ciężką) kładziemy ją na brzuchu i oddychamy tak żeby ksiażka sie unosiła
2 przykladamy kartke do ściany pusczamy i dmuchamy tak mocno żeby kartka nie spadła, napoczatku ćwiczenie jest meczoce ale opłaca się
3 bierzemy świeczke i dmuchamy w płowmien z taka siłą żeby był jak najmniejszy ale żaby nie zgasł.
no fakt, nie jest to cwiczenie oddechowe, ale ma wplywac pozytywnie na umiesnienie. zapomialam dodac, ze nalezy zakreslac tym olowkiem osemki. poza tym trzymanie ustnika chyba byloby dla mnie za trudne
Wysłany: Pią 21 Lip, 2006 09:32
na naszym forum przeczytałem, chociaz już nie pamietam gdzie , o tym jak sandoval grał na kucaka, dotykając klatką piersiową ud i analizując pracę miesni, popróbowalem i stwierdzam ze to bardzo dobre ćwiczenia, polecam je wszystkich początkującym...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum