Wysłany: Sob 03 Paź, 2009 19:17 Prośba o pomoc w identyfikacji trąbki
Witam wszystkich serdecznie.
Uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji trąbki ze zdjęć.
Jaką wartość może mieć taki instrument.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek wskazówki.
pozdrawiam
Julia
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Nie 04 Paź, 2009 18:04
możliwe, że na posrebrzanej części czary coś jest. Wygląda to na jakąś manufakturę niemiecką. Dużo takich na niemieckim ebayu.
Najlepiej wstaw zdjęcia wszelkich cyferek czy literek jakie znajdziesz, a jak nie to wszelkich zdobień, zwłaszcza to na czarze
Witam ponownie
Dziękuję serdecznie za wszystkie podpowiedzi.
Oto porcja ostatnich zdjęć.
Rzeczywiście mój Tata przywiózł ją z Niemiec (dostał w prezencie) gdzie ktoś mu powiedział że jest warta 1000e.
On sie nie zna i ja też a chciałby wiedzieć jaka jest prawda.
Jeszcze raz dzięki!
Pozdrowionka dla wszystkich
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 18:41
Ma swoją wartość... Ma swoje lata, widać po wentylach i zdobieniu na czarze... Ale 1000 euro (o ile dobrze zrozumiałem)... Oj nie w Polsce... Obawiam się że w naszym pięknym kraju nie dostaniesz za dużo za tą trąbkę.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 20:00
W Niemczech by może poszła za 100-150 euro. W Polsce ciężko powiedzieć, możesz ją spróbować wystawić na allegro, ale takie trąbki chyba nie są zbyt popularne u nas, tym bardziej, że nie ma żadnej nazwy ani nic co by wskazywało na to skąd pochodzi ten instrument. Możesz spróbować to wystawić w dziale antyków jako ozdobę, trąbka jest w dość dobrym stanie, te srebrne ornamenty dobrze wyglądają. Jest szansa, że zainteresuje się nią jakiś kolekcjoner albo ktoś kto chce sobie stylowo urządzić dom i będzie skłonny zapłacić te 300-400zł.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sro 07 Paź, 2009 15:49
300PLN, nie więcej. Nie kupi tego żadna orkiestra (chociaż przy naszych patologiach?) Może jakiś kolekcjoner albo pasjonat przerobi ją na lampkę nocną albo jakiś inny element wystroju. Tak więc szału nie będzie a o fortunie też możesz zapomnieć...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum