Instrument/y: ytr4336g Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Posty: 17 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 05 Maj, 2011 21:02 proste rzeczy dla początkującego
Witajcie,
potrzebne mi kilka prostych utworów solo dla początkującego. Dolny zakres skali, wyżej nie chcę wyjeżdżać żeby ust nie zepsuć.
Chodzi mi o coś odrobinę ciekawszego i trudniejszego niż "wlazłkotek" i "kurkitrzy". Rzecz do ćwiczeń, raczej długie dźwięki.
Od wielu lat gram na gitarze i jestem słuchowcem więc potrzebuję motywacji płynącej z jakiejś harmonii.
Teraz tłukę ćwiczenia w rodzaju owych "kurektrzech" ale chciałbym coś mniej nudnego.
będę wdzięczny za nazwy utworów lub (chętniej) lineki do nut.
Instrument/y: Kuhnl & Hoyer TOPLINE G Pomógł: 1 raz Posty: 122 Skąd: 00
Wysłany: Pią 06 Maj, 2011 12:36
A tak przy okazji, ma ktoś jakieś ćwiczenia na poprawę tonu ? Chodzi o odługie dźwięki. Jeśli tak prosiłbym o wysłanie na wykop8@gmail.com Z góry dziękuje.
karol8, sam sobie odpowiedziałeś jeśli chodzi o kwestię "ćwiczenia na poprawę tonu" - długie dźwięki. Więc nie ma co filozofować tylko grać sobie gamki długimi dźwiękami - nie za wysoko.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum