Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 18 Sie, 2007 20:42
dobra dobra. a USTNIK? najlepiej, by był tej samej firmy, co trąbka. wtedy brzmi super.
miałem kiedyś takie zdarzenie, że poszedłem z kumplem kupić ustnik Bacha (taki jak mój) i widzę, a tam leży sobie jakiś szkolny Baszek. to dawaj go sprawdzać :grin: i powiem Wam, że lepiej mi sie grało, niż na mojej Yamaszce (Bacha mam od niedawna). może nie lepiej... ale tak jakoś bardziej dopasowanie. tego nie da sie wyjaśnić, to trzeba samemu przeżyć.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 10:38
Ustnik to sprawa indywidualna...wiadomo ze kombinacja ustnik+trąbka tej samej firmy jest optymalna...ale czasem ustnik nie pasuje trębaczowi i co wtedy
Są takie sytuacje że trzeba kombinować i szukać najbardziej optymalnego zestawu dla osoby która gra... Uważam ze wtedy nie należy zwracać większej uwagi na firmę ale na to jaki zestaw jest wygodniejszy i jak to brzmi...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 14:06
szczerze mówiąc to wątpie żeby zestaw ustnik+trąbka tej samej firmy był lepszy od zestawu różnych firm. jesli jest dobry ustnik i dobra trąbka rożnych i pasują one trębaczowi to nie ma szans żeby to źle grało.
tylko w przypadku monette słyszałem że lepiej brzmi zestaw trąbka+ustnik tej samej firmy. w przypadku pozostałych firm wydaje mi sie że nei ma to znaczenia.
Wysłany: Nie 19 Sie, 2007 17:38
ja teraz gram na Bachach i jest dobrze. oczywiście że sobie ustnik zostawię jak będę zmieniać trąbkę, bo mi po prostu pasuje.
co do trąbki Monette - nie możliwe żeby kosztowała tyle co dom
Witam
Troszkę Panowie zeszliście z tematu.Ja osobiście mogę polecić kupno nowej np stomvi Elit w tej cenie już profesjonalny instrument i fajnie grający i nie róbcie chłopakowi z głowy wiatraka kanstulem pewnie ,że taki instrument to tzw Formuła1 w trąbkach i tej cenie można już kupić taką fajną używkę,ale nie uważam żeby w szkole muzycznej potrzebny buł mu taki instrument.Ciekawą alternatywą jest schagerl seria akademicka jest już można powiedzieć prawie profesjonalna,i za całkiem fajną cenę w porównaniu do jakości to naprawdę świetna oferta.Tak naprawdę w tej cenie o którą pytasz to naprawdę można poszaleć i powybierać.życzę udanego wyboru i sukcesów.
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 19:43
jk wspomniano wcześniej tez polecam Conn'a nie grałem ale słyszałem, naprawdę ton extra, model jakie słyszałem to model: Vintage One <srebrna> naprawde extra rura. http://jazztimes.com/imag...104b_depth1.jpg
Ale nowe to jakieś 10 tyś. używaną w super stanie powinieneś wyrwać za 6-7 tyś.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 21:34
grałem, świetna rurka, polecam.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum