Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przyjmę trąbkę do ćwiczeń.
cubbah 

Instrument/y: Amati
Ustnik/i: 7C

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 15:09   Przyjmę trąbkę do ćwiczeń.

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Domyślam się, że niektórzy z Was pewnie posiadają, jakieś niepotrzebne instrumenty, które mi posłużyłyby do ćwiczeń. Szukam trąbki, bo zamierzam uczyć się gry na niej. Nie mam za bardzo pieniędzy teraz, żeby zainwestować w kupno instrumentu, stąd moja prośba. Pozdrawiam serdecznie.
Kuba.
jaknowic@gmail.com

tobi3776 

Instrument/y: Holton T102, Getzen Eterna
Ustnik/i: Monette B3, Kelly 1 1/2C,Bach 1 1/2C Corp.

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 19:44   

Moim zdaniem publikowanie takich tematów jest bezcelowe... To tak jakby napisać do 50 Centa : "Drogi Fifty cencie wyślij mi paczką jedną z twoich czapek, masz ich przecież na kopy."
Ludzka mentalność jest taka, że nikt nie da Ci nic za darmo. A choćby nawet z takiego głupiego wydawałoby się powodu, że to jest np. pamiątka po dziadku itp.

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 21:05   

tobi3776, niekoniecznie, ja akurat pożyczyłem jednej osobie jeden ze swoich instrumentów i grosza a nawet łyku piwa za to nie wziąłem. Nie zmienia to jednak faktu, że raczej cubbah, nie ma co liczyć na specjalne wsparcie ( mimo to mam nadzieję że się mylę). Co innego wspomóc znajomego w potrzebie a co innego osobę obcą, która dopiero co zaczyna.

seba7207 

Instrument/y: Yamaha YTR 2320
Ustnik/i: Gewa 3C

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 21:06   

Zgadzam się z przedmówcą. Na alledrogo można za niewielkie pieniądze zakupić sprzęt do grania. Innym sposobem jest zapisanie się np. do orkiestry dętej, ew. kontakt z jakąś szkoła muzyczną.

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 21:13   

Dokładnie... Zwłaszcza że się uczysz. W orkiestrach dętych zawsze się jakaś trąbka luzem znajdzie, może nie będzie ona powalać swoim stanem technicznym (o kwestiach związanych z brzmieniem i innymi podobnymi nie wspomnę) ale zawsze będzie. Co do szkół muzycznych to jakoś nie orientuję się jak to wygląda.

Co do allegro: za małe pieniądze ciężko jest kupić coś porządnego, ale szukać można. Pytanie tylko ile to jest "mało"

cubbah 

Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 10:06   

Nie zaszkodziło zapytać. I tak pewnie się skończy tym, że będę musiał zapolować na allegro, liczę się z tym, albo poszukać gdzieś w komisach i na bazarkach. Pozdrawiam wszystkich, dziękuję za zainteresowanie.

cubbah 

Wysłany: Nie 27 Lis, 2011 17:51   

No i moje starania przyniosły skutek. Dostałem od gościa z orkiestry dętej trąbkę Amati, wentylową, starą, ale do ćwiczeń idealną.
Przysłał mi ją jeszcze na własny koszt. Niesamowite, ale prawdziwe.

andrew-88 

Instrument/y: Buescher 37b
Ustnik/i: K&H 1 1/4c Bach 7c

Wysłany: Sro 30 Lis, 2011 09:42   

Bardzo miły gest, teraz nic tylko życzyć owocnego treningu :)

cubbah 

Wysłany: Sro 30 Lis, 2011 15:08   

Równie szczerze dziękuję :] cała przyjemność po mojej stronie ( przyjemność ćwiczeń)

Odpowiedz do tematu