Witajcie !
Wczoraj zdarzyła mi się ciekawa sytuacja.
Ostatnio kupiłem sobie pokrowiec na ustnik i tam trzymam swojego Bacha 2C, a w miejscu przeznaczonym w futerale mam Schagerla 3C.
No i wczoraj z przyzwyczajenia wziąłem sobie ustnik z tego miejsca w pokrowcu.
Zacząłem sie rozgrzewać na nim no i potem na trąbce.
Po kilkunastu minutach grania tak sobie myślę.... kurcze co mi się tak lekko gra
dobry dzień czy co ? No ale dobra gram dalej jakieś 40 min.
Byłem w ogóle nie zmęczony. Po skończonym ćwiczeniu, poszedłem sobie przemyć ustnik.
Wycieram i się dziwie czemu tak bardzo się świeci ?
Patrze a tu Schagerl 3c.
Wie ktoś może co to za odpowiednik ten Schagerl 3C u innych firm np Schilke lub Bach ?
Ustnik Schagerl 3C, któy jest dołączany do trąbek Academica jest troszke większy od Bacha 3C. Ma on wielu zwolenników a jest "tylko" ustnikiem standartowym.
Ostatnio Schagerl we współpracy z JK zaczął produkować ustniki i są całkiem przyzwoite.
Oczywiście cieżko będzie konkurować z Laskey, Breslmair czy Warburton ale myśle że z Bachem jak najbardziej.
Instrument/y: Kanstul ZKT-1537 S
Ustnik/i: Stomvi 2c Megatone z tytanowym rantem
Wysłany: Pon 31 Gru, 2007 17:37
Ja również mam bardzo dobra opinie na temat tego ustnika. Wczesniej grałem na Amati 7C, po kupnie trabki zaczałem probować grać na nim. Dziwnie lekko mi wchodziły doły jak i górne dzwęki nawet do G3. Jak do tej pory, nie grałem na ustniku, ktory by mi tez tak dobrze pasował. Polecam każdemu sobie wypróbować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum