Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 23:02 Puzon wentylkowy
witam. Ostatnio dostaliśmy pieniądze z gminy na instrumenty do orkiestry, dużo istrumentow zakupiono, jesteśmy orkiestrą bardzo amatorską, więc instrumenty też z niskiej półki ale jak na naszą orkiestrę to możne byc. Zakupy: Roy benson i stagg.
Ale mniejsza. mój brat rozpoczął naukę na puzonie wentylowym. Z tym że wentyle chodzą strasznie. czyściłem je już, oliwki leje bardzo dużo, nawet juz spręzyny naciągałem, nic to niedaje, tloki dalej się zaciają, nie dobijają. Myśle żeby dać na reklamacje ale może są jakieś inne sposoby "domowe" ;p proszę o pomoc
Pozdro!
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 00:30
myślę że zgłosić reklamację, jak puzon jest na gwarancji. niech tam się martwią. domowymi sposobami można czasami popsuć... i stracić gwarancję.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 10:20
Dajcie na gwarancję... Chociaż jak jest to Stagg to myślę że nie wiele to da...
Mimo wszystko nie ma specjalnie co się pieścić z tym puzonem tylko posłać go na remont. Tłoki mają to do siebie że mogą być źle spasowane, zmontowane itd. Kraj pochodzenia wiele by tłumaczył.
P.S.
Rozumiem że pewnie zbyt dużo kasy nie dostaliście... Ale żeby kupować Staggi... Przecież to wywalanie pieniędzy w błoto.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum