Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 27 Cze, 2009 23:58
BaCkU, Pomorze to taka kraina geograficzna. rady uważam dobre. skąd je wziąłeś?
malladyn, wyjaśnij co jest w nich niezrozumiałego, w tych punktach.
15 - nie grać odtwórczo, myśleć nad tym co się robi SAMEMU, a nie jak automat odtwarzać to, co ktoś powiedział (nauczyciel, choćby najlepszy, nie zastąpi myślącego i świadomego własnego ciała i ducha ucznia. moim skromnym zdaniem).
17 - nie rozpraszaj się, jak grasz, to gra a nie czytaj książkę jednocześnie, bo szkoda Ci czasu.
18 - bez popisów, moim zdaniem bardzo ważny punkt. jak już ktoś napisał, 80 % ćwiczenia to różnego rodzaju wprawki, ćwiczenia. to nie jest interesujące i raczej nie warto się popisywać. ćwiczenie to nie występ - wiec po co się wysilać, jak i tak nikt tego nie doceni?
ĆWICZYSZ dla siebie
WYSTĘPUJESZ dla innych.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sro 01 Lip, 2009 13:35
punkt 18 tak zapisany może tyczyć jednego i drugiego. tym niemniej i podczas występu popisy czasem źle wychodzą. lepiej zagrać prostą melodię, niż skiksować wariację na jej temat (improwizowaną).
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum