Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009 23:21 Schagerl - Lakier czy Srebrny - jakie są różnice
Witam,
Przymierzam się do zakupu trąbki - prawdopodobnie Schagerl 1000. Koszt - niestety przy obecnym kursie walut ok 3000 za wersję L- czyli lakierowaną. Ciekawi mnie jaka jest różnica pomiędzy lakierem a srebrną. Srebrna jest sporo droższa.
Jaka jest różnica w dźwięku, lekkości w graniu itd. ?
Powiedzcie też proszę czy dobrego wyboru dokonałem jeżeli chodzi o firmę - może coś innego w tej kwocie?
Do tej pory grałem na Yamaha 4... - w orkiestrze ..................OSP oczywiście
Trąbę pożegnałem, a teraz rozpoczynam kolejny etap w życiu - wraz z 4 kolegami założyliśmy kwintet i kompletujemy instrumenty.
Proszę pomóżcie - szkoda było by wydać 3 000 i być niezadowolonym.
Instrument/y: B -Schagerl Penelope Gold C- Stomvi Titanium Pomógł: 10 razy Posty: 104 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009 23:31
mysle ze na pewno instrument posrebrzony bedzie lepiej sie sprawował jezeli chodzi o trwałosć powłoki, a co za tym idzie i dzwiękowo. Rodzaj lakieru wpływa na dzwięk.
co do firmy.. sam gram na schagerlu (penelopie zlotej ) i nie zamieniłbym tego instrumentu na zaden inny! za 3 tyś mozesz spróbować znaleść jakaś yamahe 6, ew w super okazji moze jakiegos bacha? ale to juz musisz sam stwierdzić co i za ile Ci potrzeba:)
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 08:06
kumpel kupował w ubiegłym roku shagerla 1000s(srebrny) za podajże ok. 3300. Dokonał znakomitego wyboru. ponieważ sprawuje się świetnie. On jest na drgim stopniu i ta trąbka przeszła jego oczekiwania. Jak na tę trąbke, to cena jest dobra. Na pewno nie będziesz żałował kupna tej trąbki. Pozdrawiam
Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, Vincent Bach 3C
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 11:22
Schagerl 1000 L ogólnie jest spoko
Liczyłem natomiast na większą lekkość gry, a okazało się, że jest trochę powietrzożerny.
Niektórzy twierdzą, że srebrne są lżejsze w grze, ale ile w tym prawdy to nie wiem
Jeśli wybierzesz lakierowaną to mogę Cię pocieszyć, że powłoka jest dosyć trwała.
Instrument/y: Kanstul ZKT-1537 S
Ustnik/i: Stomvi 2c Megatone z tytanowym rantem
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 14:43
Kiedys gralem przez 2 lata na modelu 1000L. Tak srednio sie grało w porownaniu do modelu S. Lepiej dolozyc kilka stowek i kupic srebrna. Testowałem oba modele i naprawde roznice widac. Lekkosc grania, barwa dzwieku itp.
Piękne dzięki koledzy - dzięki wam, wiem że będę się raczej skłaniał w kierunku srebrnej - przyznam natomiast, że jeżeli chodzi o estetykę, to dużo bardziej podoba mi się złota.
Nie jestem natomiast w 100% przekonany czy kupię Schagerl (biorc pod uwagę fakt, że jedna osoba ma wyłączność na Polskę - nie jest to do końca zdrowa sytuacja - jednym słowem mówiąc, rabatami to On nie szasta)
Pożyjemy...............zobaczymy
Zaglądam tu kilka razy dziennie, tak więc jeżeli ktoś,........... coś jeszcze dopowie - będę wdzięczny.
Piękne dzięki koledzy - dzięki wam, wiem że będę się raczej skłaniał w kierunku srebrnej - przyznam natomiast, że jeżeli chodzi o estetykę, to dużo bardziej podoba mi się złota.
Nie jestem natomiast w 100% przekonany czy kupię Schagerl (biorc pod uwagę fakt, że jedna osoba ma wyłączność na Polskę - nie jest to do końca zdrowa sytuacja - jednym słowem mówiąc, rabatami to On nie szasta)
Pożyjemy...............zobaczymy
Zaglądam tu kilka razy dziennie, tak więc jeżeli ktoś,........... coś jeszcze dopowie - będę wdzięczny.
Witam!!!
Wręcz przeciwnie, sytuacja kiedy jest jeden oficjalny przedstawiciel w kraju jest korzystna dla klientów!
Ceny instrumetnów Schagerl są takie same w całej Europie. (taka polityka firmy)
Gdyby było więcej dealerów ceny byłyby zróżnicowane i na pewno nie tak korzystne jak w tym momencie.
Owszem można wywindować ceny na wyżyny i potem "szastać" rabatami ale to chyba tylko zabieg psychologiczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum