Instrument/y: V. Bach Stradivarius 37
Ustnik/i: V. Bach 5C megatone
Wysłany: Pią 18 Sty, 2008 16:38 SCHAGERL SUPERIOR - S2S
Witam!
Czy ktoś z Was miał może doczynienia lub grał na tej trąbce Schagerla?
Oto specyfyfikacja:
- posrebrzany mosiadz,
- grubosć blachy 0,50 mm,
- podwójna rurka ustnikowa,
- menzura ML,
- ergonomiczne obniżane wentyle monelowe,
- ciężkie kapsle.
Piszcie. Z góry dzięki!
S2S (srebrna) i S1L (lakierowana) to jeden z nowszych produktów Schagerl!!!
Bardzo dobry instrument za przystępną cene.
Gra sie na niej lekko jak na wszystkich modelach ale dźwięk już jest z wyższej półki!
Tłoki są takie same jak w modelach 2000.
Już wkrótce pojawi się najnowszy model - Amadeus z serii Schagerl Academica.
Instrument/y: Kanstul ZKT-1537 S
Ustnik/i: Stomvi 2c Megatone z tytanowym rantem
Wysłany: Sro 23 Sty, 2008 21:55
bart nie planujesz czasem jakies wystawy instrumentow Schagerl w Poznaniu. Fajnie by bylo sobie wypróbować je. Mam tu na mysli nie tylko trabki ale i saxy puzony itp itd.
Dla mnie pic to wypowiedź tego pana matmaxa90. Inteligencji mało!
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 19:31
Panowie spokojnie! Nie ma sensu robić linczu (przynajmniej na razie). Poczekajmy lepiej na uzasadnienie tej wypowiedzi. Może dowiemy się czegoś o czym nie wiedzieliśmy, może coś źle zinterpretowaliśmy (sic) może nie znamy ogólnego kontekstu społeczno-historycznego...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum