Instrument/y: Stomvi Debut
Ustnik/i: V. Bach Corp. 1X (Gold)
Wysłany: Pią 02 Lip, 2010 12:56 Schilke X3
Witam Wszystkich!
Planuje w niedalekiej przyszłości zakupić inny instrument. Trąbka, na której obecnie gram (Stomvi Debut posrebrzana), stanowczo nie spełnia moich oczekiwań co do komfortu gry. Dlatego też porozglądałem się troszkę za czymś zupełnie innym, bardzo mnie zaintrygował Schilke X3 - poczytałem troszkę na stronie o tym modelu. Również sama budowa instrumentu bardzo mi odpowiada; duża czara, prosta trąbka, tzn. bez zbędnych "bajerów".
Jestem ciekawy waszych opinii, tych subiektywnych, jak również obiektywnych, na temat tego instrumentu. Może ktoś na niej grał, więc tym bardziej chętnie poczytam taki opis.
Interesuje mnie:
- barwa dźwięku i kontrola nad nią,
- przepływ powietrza, czyli ile w stanie jest instrument przyjąć, np. na swojej trąbie mam często taki efekt/wrażenie "cofania się powietrza",
- jak daleko jest granica, kiedy trąbka jeszcze gra i jeszcze się "nie wydziera",
- lekkość grania; granie w skali, w górze, w dołach, elastyczność itp.
- i inne
Mam nadzieję, że za dużo głupot nie napisałem i czekam na Wasze opinię
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum