Tylko, że ta sekcja dęta to orkiestra i ma się nijak do tego tematu. Swoją drogą słyszałem o wiele lepsze wykonania - wystarczy się wsłuchać w szczegóły. Fakt robi wrażenie ale rewelacji nie zauważam.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Pią 04 Mar, 2011 10:03
No dokładnie Damian, że tak powiem z ust mi to wyjąłeś. Proszę was nie róbcie bałaganu bo tematów o orkiestrach dętych jest już na pęczki, a to jest o sekcji dętej. Przypomnę, chodzi mi o klasyczny skład - trąbka, puzon, sax.
Jeżeli chodzi jednak o tą orkiestrę to również popieram tu Damiana. Fajny efekt, ale wykonanie mogło być lepsze .Być może gdyby muzycy zajęli się tym co trzeba, czyli graniem, a nie robieniem z siebie małpy to lepiej by im wyszło. Nie raz mnie to denerwuje, gdy proszą mnie w jakiejś kapeli żebym się trochę pokiwał i powydurniał. Muzyk ma przede wszystkim grać, a nie tak jak na załączonym obrazku gra, śpiewa, tańczy i dzieci niańczy. Bez urazy... Pozdrawiam
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Może to niekoniecznie sekcja dęta ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Marcus Miller gościł 2 maja we Wrocławiu grając w następującym składzie:
Marcus Miller - bass
Alex Han - sax, Kris Bowers - keys, Maurice Brown - trumpet, Louis Cato - drums and Adam Agati - guitar.
Kawał dobrej muzy! Polecam i Smacznego
Pierwszy filmik jest szczególnie ciekawy od 5 minuty
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1396 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Pią 11 Maj, 2012 10:46
Jeśli chodzi o trębaczy współpracujących z Millerem, to przez wiele lat grał z nim świetny trębacz Patches Stewart. Zresztą, wydał nawet swój własny album, którego producentem został właśnie sam Marcus Polecam
Christian Scott również z nim grał .. Kilka miesięcy temu był w Polsce jakiś czarny trębacz Marcusa Millera i prowadził warsztaty na Bednarskiej w Warszawie. Niech ktoś mnie sprostuje i powie jak on się nazywał
Wysłany: Sob 19 Maj, 2012 17:31
havk napisał/a:
Jeśli chodzi o trębaczy współpracujących z Millerem, to przez wiele lat grał z nim świetny trębacz Patches Stewart. Zresztą, wydał nawet swój własny album, którego producentem został właśnie sam Marcus Polecam
Grał wczoraj koncert w Katowicach Po koncercie rozmawiałem z nim i nawet dał mi pograć na jego trąbce Przemiły gościu z niego A na trąbie tak gra, że to jest dla mnie nie pojęte, jeden z najlepszych trębaczy na świecie jak dla mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum