Pomógł: 6 razy Wiek: 20 Posty: 157 Skąd: Wiesz, że mnie masz
Wysłany: Pią 23 Kwi, 2010 20:15 Serwis - kontrola stanu technicznego ;)
Witam!
Mam takie pytanie, otóż kupiłem już rok temu trąbkę yamahę 4335 G.
Gram na niej dużo, jednak czasem mam takie wrażenie, choćby szło to coraz ciężej - chodzi o granie.
Ogólnie czasem coś tam zapiszczy, ale wiadomo, jak nie jest to smarowane, to ma prawo.
Jednak ja chciałbym się dowiedzieć, czy jest taka możliwość, aby na gwarancji, która jeszcze mój isntrument obowiązuje, oddać go na ogólny przegląd stanu technicznego do serwisu yamahy?
Czy kiedy kolwiek wy oddawaliście tak swoje rury do przeglądu?
Czy trzeba czasem oddać instrument do takiego przeglądu - coś jak w samochodzie, po jakimś czasie trzeba jechać na ogólne przejrzenie auta?
Czy jest to na gwarancji płatne, czy nie?
Jeśli jest to płatne, to w jakiej m.in. cenie jest taki przegląd?
Z góry serdecznie przepraszam za takie może głupie pytanie, ale jestem bardzo ciekawy... i choć może na pierwszy rzuć pytanie to jest głupie, to jeśli coś mnie nurtuje, to warto się chyba pytać, bo jak przysłowie stare mówi: "Kto pyta, nie błądzi"
Z góry serdecznie dziękuję za powazne potraktowanie mojego pytania i za pomoc i za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Sensey
Instrument/y: B&S 180s37
Ustnik/i: Vincent Bach 3c
Wysłany: Pią 23 Kwi, 2010 20:40
Nie sądzę żeby był jakiś problem z rocznym instrumentem. To raczej jakiś problem w grze, może zaciskanie się, za mały oddech czy złe przyłożenie ustnika.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 23 Kwi, 2010 21:00
Kolega mówił o rocznej Yamasze serii 4 a więc produkcie niestety chińskim... i co by nie było nie do końca niezawodnym... Myślę że należy sprawdzić oba tropy i spokojnie dojść do rozwiązania.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum