Dlaczego trudno? Na początku wybierasz na jakiej kartce ma ci to pokazywać np. A4 Następnie wybierasz instrument, i to wszystko :wink:
Nuty wprowadzasz myszką. Co jest w nim takiego trudnego wg. ciebie
O to chodzi ze mam sibeliusa4 ale nie potrafie za bardzo na nim pisac...bo nie moge napisac tak jak ja chce, np. przepisac utwor pisany przez mojego profesora bo mi wyskakuja pauzy tam gdzie nie trzeba, albo sie nie miesci do taktu to co chce...
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 20 Sie, 2007 16:26
Sibelius mi jakoś nie podszedł. polecam Finale.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
zainstalowałem sibeliusa 5 i nie mam głosu, nut i nie moge odtworzyć tego co napisałem. Wiecie co robić ?;>
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 19:52
NIE POLECAM PIRATÓW
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Ja mam Sibeliusa 6 Demo. Chciałbym mieć pełną wersję, ale 1950 zł to dużo jak na moją kieszeń :/
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum