Instrument/y: Getzen 700SP
Ustnik/i: Vincent Bach 3c
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 09:38 Sitol
Witam , mam sprzeczne zdanie o płynie do czyszczenia trąbki firmy SITOL , raz jedni mówią że to niszczy trąbkę drudzy mówią że nic nie niszczy . Jak wasze odczucia i wrażenia ?
louis, nigdy nie miałem do czynienia z tego typu specyfikiem... i szczerze mówiąc nie potraktowałbym żadnego ze swoich instrumentów tym wynalazkiem Ten płyn wygląda mi na mocny środek, do czyszczenie nielakierowanych i niesrebrzonych instrumentów... do nowych instrumentów raczej nie polecam
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 10:06
Michał Olejnik, właśnie w styczniu kupiłem trąbkę od użytkownika yogi23 i pytam się go czym on ją czyścił to mi mówi że sitolem a ja aha -.- Tylko on ją czyścił sitolem przez cały czas i jeszcze tego selmera concepta tt . Dlatego się pytam o co tu chodzi ? Pozdrawiam
louis, Jeżeli trąbka jest srebrzona polecam po raz "n" ty szmatki do czyszczenia srebra dostępne u każdego jubilera/złotnika lub na allegro za kilka złotych, jeżeli lakierowana to polecam preparat Laquer Polish firmy La tromba. Bez problemu kupisz go w większości sklepów muzycznych.To tyle w temacie.
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 10:45
Sam używam szmatki herco miałem w zestawie i do czyszczenia srebra denis wick z Protline ;]
O trąbkę trzeba dbać w końcu groszy nie kosztuje a ja lubię mieć czystą świecąca trąbkę Pozdrawiam
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 11:36
havk, Nie używam i nie będę używał ... Po prostu poprzedni właściciel mył ją sitolem a ja wielkie oczy przecież jest ścierny , ale sitolem czyścił także selmera Ja tam czyszczę ściereczką denisa i jest gites Wygląda jak prosto z wystawy ;d
Instrument/y: yamaha YTR1335 , YTR2335
Ustnik/i: Yamaha 11B4, 14C4 Gp
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 17:40
Ja posiadałem sitol i trąbce nie zaszkodził. W sumie była stara bez lakieru, ale innej bym nie poświęcił to mocny środek o ostrym zapachu chodź powiem że nieźle czyści. po wyczyszczeniu pojawia się taki osad i należy trąbkę przeczyścić inną suchą ,czystą szmatką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum