W nocy z 22.01 na 23.01 na trasie pociągu Warszawa - Kielce mojemu koledze skradziono trąbkę HOLTON MF ST 550 oraz ustnik Monette B3. Jeżeli ktoś z Was wie co może się dziać z tym instrumentem proszę o kontakt pod kom. 502857710.
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 21:15
I znając ludzką głupotę trąbkę sprzedadzą na jakimś bazarze za 500zł,a ustnik przetopią u jubilera... Sam mam taki ustnik i wiem jak ciężko go znaleźć.
Dla przestrogi !!!!
Uważajcie jak podróżujecie PKP. Będąc na studiach mojemu koledze ukradli dwa instrumenty w pociągu relacji Poznań-Przemyśl (dokładniej w okolicach Krakowa):
- Yamaha 4335 Silver
- Piccolo Stomvi Elite (trąbka z Akademii)
Na dodatek dostał w głowę bo się obudził i widział złodziei. Skończył w szpitalu ze wstrząśnieniem mózgu.
Pomimo, iż policja dostała numery seryjne trąbek, pomimo, iż sprawa została dość mocno nagłośniona instrumentów do dziś nie ma, a minęły już z 4 lata. Miał je w ekskluzywnym futerale B&S na dwie trąby. Także na niego się rzucili nie wiedząc co jest w środku. Strata ogromna bo nie dość, że stracił swoją trąbę to jeszcze musiał odkupić piccoline akademii. Masakra.
Uczulam na podróże !!!
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Yamaha YTR 4335g
Ustnik/i: Yamaha Japan 11B4/Vincent Bach 3C
Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 21:52
To faktycznie przykra sprawa ... Na szczęście na razie nic takiego mi się nie zdarzyło... Bo bym się tam chyba popłakał, 2 raz rodzice by mi takiego prezentu nie zrobili żeby 3 tysiaki wyłożyć na instrument i musiał bym zapierdzielać na starym ruskim szajstwie ...
Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 22:15
paskudna sprawa , tak jak pisaliście szczyt chamstwa. ..
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 22:19
Powtórze się, ale za przeproszeniem taki frajer, bo inaczej tego nie można nazwać, sprzeda tą trąbkę na jakimś bazarze, nie będzie ryzykował wystawienia w internecie. Wcale bym sie nie zdziwił jak ta trąbka leży gdzieś rozwalona na części dla zabawy...
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Instrument/y: Roy Benson TR-101
Ustnik/i: DENIS WICK.LONDON 3C
Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 22:24
Nie musi ją na bazarze sprzedawać , morze na skupie złomu sprzedać a jeszcze jak żuci nią parę razy o ziemię to na pewno przyjmą. Ogólnie szkoda że ukradli , nie rozumiem tego w ogóle jak można ukraść jaki kol wiek instrumenty.Zostaje mi tylko życzyć dla twojego kolegi wyrazy współczucia i aby się odnalazła w co wątpię.
W instrumentach chyba będzie trzeba zacząć przymusowo montować czujniki gps.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: SCHAGERL LAS VEGAS
Ustnik/i: MegatoneSchilke17+Bach1-1/4C;16C4GP;MarcinB5
Wysłany: Wto 25 Sty, 2011 07:12
współczuję okradzionemu.
mam taką propozycję do moderatorów:
utworzyć przyklejony temat SKRADZIONO - poszkodowany wpisuje model instrumentu - nr seryjny - fotografie - itp dane
Wszyscy mamy wtedy możliwość zerknięcia do tego tematu, mimo upływającego czasu zawsze będzie widoczny, może to pomoże odnaleść zaginiony instrument - kiedyś ten skradziony sprzęt może pojawić się na "rynku"
Instrument/y: trąbka/fanfera
Wysłany: Nie 20 Mar, 2011 20:37
W zeszłą niedzielę ukradziono mi Yamahę 4335g wraz z orginalnym pokrowcem i ustnikiem. Rzecz stała się w coffe heaven w Warszawie. Była w stanie idealnym, parę rysek i jedno niewielkie wgniecenie na rurce drugiego wentyla. W pokrowcu był także zniszczony ustnik bach 7c, niebieska oliwka, lirka. Jakby ktoś coś wiedział to piszcie.
mares, a może masz gdzieś zapisany numer fabryczny instrumentu ?? To dość istotne ... czasami może się pokazać na allegro i po numerze wiesz od razu - Ty ją rozpoznasz ale np. ja mogę tylko po numerze jej szukać. Posprawdzaj Allegro ostatnio dużo "czwórek" się pojawiło ...
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 02 Maj, 2011 23:06
również jestem za tematem UKRADZIONO.
nie widziałem trąbek, ale jak coś będę wiedział, to dam znać.
piętnować proceder, zwłaszcza że trąbka to precyzyjna i delikatna robota!
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum