Jakaś knajpa na pewno się znajdzie, a jak będziemy rozmawiali o trąbkach to góry, morza, jeziora i inne atrakcje myślę że są niepotrzebne... Chyba że pomodlić się gdzieś w kościele...
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 16:26
mi tam wieś nie przeszkadza, najważniejsze w tym wszystkim to dobry klimat, dobra pogoda, fajnie byłoby połączyć to z innym wydarzeniem typu festyn, koncert, zjazd orkiestr itp...
powinniśmy tez wziąć pod uwagę to ze nie każdego stać na drogie noclegi, nie każdy może podróżować przez cala Polskę, wiec musimy teraz podyskutować jak najwięcej żeby wyciągnąć z tego konkretne wnioski, podawać jak najwięcej ciekawych miejsc, moderatorzy i administratorowie czytają co piszemy wiec sprawdza co ciekawsze propozycje i pewnie z czasem coś postanowią
moim prywatnym zdaniem okolice centrum polski są sprawiedliwym rozwiązaniem, ale jako ze tam wcale nie bywam nie znam ciekawych i interesujących miejsc, wiec tutaj ukłon do mieszkańców centralnej aby podawali swoje propozycje...
[ Dodano: 2009-01-10, 16:31 ] Justynka22112, a ja w 100% spełniam Twoje warunki wiec możesz mnie zabrać;) bo wydaje mi się ze przyjazd z kimś to nic złego, no chyba ze znajdzie się jakiś sponsor imprezy który sobie tego nie życzy...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Najłatwiej jest podać niedaleko siebie bo bliżej heh Tak nic nie zdołamy.. Lepiej nie myśleć tylko o sobie lecz także o innych. Patrząc jak wy to podałbym Opole bo mam 14 km. Lepiej coś z środka by było po równo dla wszystkich jak i Górali tak i Pomorzan.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 18:13
No cóż powiedzieć. Ja jestem z centralnej polski ale szczerze mówiąc to ciężko mi podać jakieś ciekawe miejsce. Z tych miejsc co zaznaczył na mapie Rumcajs, to może koncepcja Częstochowska nie jest zła. Jak nie ma pociągu to się człowiek pod jakąś pielgrzymkę podepnie i finito
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 22:17
No czestochowa to nie jest takie miasteczko 12. miasto pod względem wielkości w kraju i ok. 400 tysiecy mieszkancow Ale spoko. Co do pielgrzymek - no od drugiej połowy sierpnia lepiej nie pojawiać się w częstochowie... Jest jeden wielki, straszny, wszechobecny motłoch. Noclegi... Jesli wakacje, to pola namiotowe przy Jasnej Górze stoją otworem. Drogo by to nie wyniosło. Domy pielgrzyma - troche tego jest.
Hoteli tez nie jest mało, lecz ceny są dosyć wysokie. Lecz w wakacje ja bynajmniej nie będę mieć za duzo czasu - wyjazdy, koncerty, tournee. Troche tego będzie. Więc raczej Was po Częstochowie nie oprowadzę
Wysłany: Nie 11 Sty, 2009 00:24
Justynka22112 napisał/a:
Z przyjemnością
no to jesteśmy umówieni, teraz już nie możesz się wycofać;)
a wracając do tematu to jak to sobie wyobrażamy?
jeden nocleg?
do jakiej kwoty?
co dokładnie chcemy tam robić?
jak się trochę określimy to będzie łatwiej wybrać miejsce... takie moje zdanie:)
tylko proszę nie odpisywać ze chcemy pograć i się spotkać bo to oczywiste, może będzie wśród nas więcej chętnych na zwiedzanie zabytków, a może raczej miłośnicy leżenia na plaży itp...
im więcej propozycji tym lepiej...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 11 Sty, 2009 06:39
im więcej KONKRETÓW tym lepiej. spotykamy się w określonym celu, prawda? poopalać się mogę gdziekolwiek, a pograć z innymi trębaczami (i trębaczkami) już nie. przepraszam za ostre słowa.
ja myślę, że jeden, maksymalnie dwa noclegi. tak, żeby poza rozłażeniem się po mieście był czas, żeby się spotkać, podyskutować, powymieniać doświadczeniami... pograć... bo przecież po to się spotykamy, nie? a dwa noclegi? żeby nie było za drogo. no, chyba że ktoś ma znajomego hotelarza, tudzież jakiś pałacyk .
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Jesli wakacje, to pola namiotowe przy Jasnej Górze stoją otworem. Drogo by to nie wyniosło. Domy pielgrzyma - troche tego jest.
Będę musiała pomyśleć o zakupie namiotu
Częstochowa to jedna z najlepszych miejscowości, bo w Warszawie nocleg trochę kosztuje, a dla niektórych mógłby to być problem.
A jak nie to zapraszam do siebie W centrum, miejsce na namioty się znajdzie, można grać do woli i nikomu to przeszkadzać nie będzie
No i pytanie ile czasu byśmy przeznaczyli na spotkanie? Wiadomo- i tak nie wszyscy zostaną do końca, ale czy spotykamy się jednego dnia, czy planujemy np. tygodniowy meeting?
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Możemy się wszyscy na jakieś warsztaty wybrać, to jest bezpieczniejsza opcja niż na własną ręke coś organizować...
Tylko że organizatorzy warsztatów mogą zwątpić jak tyle trąbek ma m.kwadratowym zobaczą....
Ps.
Hej Justyna? a wolny szatyn nie może być?
_________________ "Wcześniej, wcale nie znaczy lepiej...
Życie prowadzi do celu meandrami"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum