Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: Kamil
Wto 17 Lis, 2009 12:38
spotkanie muzykow z trumpet
Justynka22112 

Instrument/y: nic
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009 19:34   

Na własną ręke, jakby się udało, byłaby większa zabawa :) No, ale za to na warsztatach więcej się czegoś mądrego nauczycie:)

Arthur88, no oczywiście, że może być ;)

waglik 
Szalenie spokojny

Instrument/y: CONN 20B U.S.A.
Ustnik/i: 5C

Wysłany: Wto 27 Sty, 2009 20:04   

Mam pytanie może wiecie. Czy w okres wakacyjny jest na Jasnej Górze jakiś zjazd ?? Bo wydaje mi się iż to miejsce byłoby odpowiednie.

Bartek87 
Nigger Lips

Instrument/y: Yamaha E1
Ustnik/i: Marcinkiewicz 308/1-1/2C

Wysłany: Sro 28 Sty, 2009 20:30   

Jest :D jest, a czemu ma nie byc. Sierpien - cala Polska maszeruje :P

jazztrumpet 

Instrument/y: Yamaha 4335GS
Ustnik/i: Monette STC-2, Marcinkiewicz Seria 300 1 1/2C

Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 15:33   

jestem za...

mam 17 lat, ale mam nadzieje ze jakos uida mis ie namowic rodzicow :D

warsztaty to zly pomysl. Kazdy ma inne upodobania. Mnie np. warsztaty klasyczne nie interesuja, bo jestem uczniem szkoly muzycznej IIst. wiec po co mi warsztaty?
Jazzowe, co innego, ale nie kazdy gra jazz...

moim zdaniem jakas wioska to najlepsze rozwiazanie - namioty (nie trzeba placic za nocleg)

ktos wspomnial o Zygmuncie.
Wlasnie. Uwazam ze Bydgoszcz (gdzies pod, na wiosce:P) bylby najlepszy.
Bysmy w 50 osob weszli do sklepu Zygmunta :D
Kazdy moglby spelnic swoje marzenia* i pograc na dowolnym ustniku/trabce.

* no moze nie przesadzajmy z tymi marzeniami, bo Monette to pewnie tam nie znajdziemy :P

P.S. Bartek87 tez jestem z lubuskiego (Nowa Sól) to nasza podroz prawdopodobnie zaczela by sie w tym samym pociagu :P

Bartek87 
Nigger Lips

Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 17:42   

Tylko jeszcze nie pisz, ze grasz, badz grales w elektryku :P

jazztrumpet 

Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 18:47   

Gralem :P

Ale jeszcze za p. Janusza Gabryelskiego, u ktorego sie uczylem oraz u ktorego gram w nowej orkiestrze - takiej mniejszej, z mniejszym rozglosem. Raczej dla czystej przyjemnosci jest ta orkiestra :)

A Ty co? Grales tez tam?:P Czy slyszales tylko?

Bartek87 
Nigger Lips

Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 19:09   

Pogrywalem :) kto wie, moze jeszcze cos z nimi zagram :) to teraz grasz w parafialnej tak? Ale lepiej trzymajmy sie spotkania uzytkownikow trumpetart.pl bo jeszcze nas zbanuja :P

Temat cos ostygl, a wakacje coraz blizej :P

ahmedzik 

Instrument/y: Getzen Renaissance
Ustnik/i: JK exclusive 4 g

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 19:37   

Ja jestem gotowa pojechać do Wrocławia ,Bydgoszczy , gdziekolwiek :D wakacje coraz bliżej,racja ... no ale to nie jest sprawą prostą zorganizować takie spotkanie... ja w każdym razie dostosuję się do każdej wybranej opcji.
Wiem,że trudno jest wybrać jakąkolwiek bo każdemu inaczej pasuje i w ogóle ale jakoś damy radę,mam nadzieję :D

piotrek_trumpet 

Instrument/y: Yamacha Xeno 8335, 4335G
Ustnik/i: 16C4-GP

Wysłany: Pią 06 Lut, 2009 20:06   

jazztrumpet napisał/a:
warsztaty to zly pomysl. Kazdy ma inne upodobania. Mnie np. warsztaty klasyczne nie interesuja, bo jestem uczniem szkoly muzycznej IIst. wiec po co mi warsztaty?

a co jesteś już takim mistrzem, że nie potrzebne są Ci już warsztaty? nie wiem, na warsztatach zazwyczaj są znani wykładowcy i można się wiele dowiedzieć. Ja również jestem bardziej zainteresowany warsztatami jazzowymi, ale nie dlatego że już niczego się nie naucze w muzyce klasycznej tylko dlatego że bardziej mnie interesuje jazz:D

[ Dodano: 2009-02-06, 20:08 ]
jazztrumpet napisał/a:
Bysmy w 50 osob weszli do sklepu Zygmunta :D
Kazdy moglby spelnic swoje marzenia* i pograc na dowolnym ustniku/trabce.

haha byłeś kiedyś u Zygmunta:D ja byłem to sklepik taki mniej więcej 10x10 ;)

jazztrumpet 

Wysłany: Pią 06 Lut, 2009 23:37   

Nie powiedziałem, ze nie są mi potrzebne bo jestem mistrzem, tylko jak wspomniałem jestem uczniem szkoły muzycznej, więc po co mam płacić >300 zł skoro nie dowiedziałbym się tam nic więcej niż mówi mu mój nauczyciel?

Nie byłem nigdy w Zygmuncie, więc nie wiedziałem..

EDIT:
Pewne ataki ad persona są na tym forum nie mile widziane.
Immortal4ever.

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Pią 06 Lut, 2009 23:55   

jazztrumpet napisał/a:
Nie powiedziałem, ze nie są mi potrzebne bo jestem mistrzem, tylko jak wspomniałem jestem uczniem szkoly muzycznej, więc po co mam placic >300 zł skoro nie dowiedziałbym się tam nic więcej niż mówi mu mój nauczyciel?

Przepraszam a byłeś kiedyś na warsztatach? Jakichkolwiek? Bo coś mi się wydaje ze chyba nie...
A i uwierz mi że szkoła muzyczna to nie wszystko. Są szkoły i szkoły... a między nimi przepaść. Dlatego ludzie jeżdżą po warsztatach i płacą.

Devil_inside 

Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 11:20   

jazztrumpet napisał/a:
tylko jak wspomniałem jestem uczniem szkoły muzycznej
ja... wow... no to szacun.... kurcze... jak Ty to zrobiłeś... :D
jazztrumpet napisał/a:
więc po co mam płacić >300 zł skoro nie dowiedziałbym się tam nic więcej niż mówi mu mój nauczyciel
jesteś wszechwiędzący?? Skoro już wiesz, że nic więcej byś się nie dowiedział?? Czy Twój nauczyciel już wie wszystko??

Dość żartów, nie bierz tego do siebie.
Tak czy owak ja jestem studentem Akademii Muzycznej we Wrocławiu a mimo wszystko od kilku lat jeżdżę na różne warsztaty i zawsze dowiaduję się czegoś nowego, zawsze ktoś pokazuje mi inne spojrzenie na coś, z każdych wyciągam jakieś wnioski i czegoś się uczę. Także trochę więcej pokory, młody padawanie :D

jazztrumpet 

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 12:09   

Immortal4ever napisał/a:

Przepraszam a byłeś kiedyś na warsztatach? Jakichkolwiek? Bo coś mi się wydaje ze chyba nie...
A i uwierz mi że szkoła muzyczna to nie wszystko. Są szkoły i szkoły... a między nimi przepaść. Dlatego ludzie jeżdżą po warsztatach i płacą.

Dobrze... Tylko ze problem jest taki, ze ja Ci wcale nie zabraniam jezdzic na takie warsztaty. Prosze bardzo. Wierzę z całego serca w ich cudzotwórczą moc (i może brzmi to troche sarkastycznie to na prawdę tak jest...), mimo to nie zmuszaj mnie do nich jesli one mnie nie interesuja... Ja nie mam zamiaru grac klasyki w zyciu, tylko jazz (i teraz wyprzedzenie niektorych reakcji - nie uwazam sie za "mistrza", po prostu jesli z jazzem mi nie wyjdzie to dam sobie spokoj z profesjonalna gra, bo klasyki po prostu nie lubie, a szkola muzyczna to tylko okres przejsciowy...), dlatego tez nie mam ochoty na to jezdzic i wydawac pieniedzy, skoro dodajac taka sume do warsztatow jazzowych, jade na dwa albo jedno dluzsze.

Devil_inside napisał/a:

Tak czy owak ja jestem studentem Akademii Muzycznej we Wrocławiu a mimo wszystko od kilku lat jeżdżę na różne warsztaty i zawsze dowiaduję się czegoś nowego, zawsze ktoś pokazuje mi inne spojrzenie na coś, z każdych wyciągam jakieś wnioski i czegoś się uczę.

Jak wyzej. Nie interesuje mnie klasyka - nie jade, proste...
I byc moze znajdzie sie jeszcze jedna, dwie takie osoby. Moze nie...
Mimo to uwazam nadal, ze spotkanie na warsztatach to zly pomysl...

Jeszcze troche co do moderowania tego forum:

Immortal4ever napisał/a:
EDIT:
Pewne ataki ad persona są na tym forum nie mile widziane.
Immortal4ever.

Ehh... Teraz wszyscy beda sie zastanawiac co on takiego strasznego powiedzial, bo zostalo to skasowane i podpisane czyms takim...
Otoz zasugerowalem Piotrkowi aby czytal ze zrozumieniem. Miala to byc forma riposty za to:

piotrek_trumpet napisał/a:

a co jesteś już takim mistrzem, że nie potrzebne są Ci już warsztaty?

I teraz niech pan moderator sie zastanowi, co moze byc bardziej obrazliwe: moja sugestia, czy jego sarkastyczny ton?
Nawet jesli to nie jest bardziej obrazliwe, to dlaczego nie zostaly usuniete OBIE wypowiedzi, he?
Rozumiem, ze Piotrek jest Twoim znajomym z tego forum, a ja jestem nowy, mimo to, jako moderator powinienes patrzyc obiektywnie.

Devil_inside napisał/a:

Dość żartów, nie bierz tego do siebie.

Devil_inside napisał/a:
Także trochę więcej pokory, młody padawanie :D

Hmm... Ja po prostu uwielbiam takie dyskusje na forum i nie przepuszczam okazji do polemiki.
1. Mozna sie z niej duzo dowiedziec.
2. Nie mam zamiaru sie tutaj na nikogo obrazac, mysle ze wzajemnie, bo dyskusja to dyskusja - rzadzi sie swoimi prawami i trzeba bronic swojego stanowiska, atakujac czasami :)

Pozdrawiam.

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 12:28   

jazztrumpet napisał/a:
mimo to nie zmuszaj mnie do nich jesli one mnie nie interesuja...

Nikt nikogo nie zmusza do czegokolwiek. Po prostu byłem ciekawy czy wiesz co piszesz.
jazztrumpet napisał/a:
Rozumiem, ze Piotrek jest Twoim znajomym z tego forum, a ja jestem nowy, mimo to, jako moderator powinienes patrzyc obiektywnie.

Taka sugestia jest co najmniej obraźliwa ale pozostawię to bez komentarza. Wszystkich tak samo bez wyjątku.

Devil_inside 

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 12:35   

jazztrumpet napisał/a:
Ja nie mam zamiaru grac klasyki w zyciu, tylko jazz

Czyli rozumiem, że nie uważasz za potrzebne rozwijać swojego zadęcia, układu oddechowego itd. Zazwyczaj nad tym się pracuje na warsztatach "klasycznych" :P
ok, spoko :D jak lubisz ;)
Ja tam np. nie lubię jazzmanów, którzy nie potrafią dźwięku normalnie postawić ale za to grają bez sensu po skalach do góry i na dół.

jazztrumpet napisał/a:
I teraz niech pan moderator sie zastanowi, co moze byc bardziej obrazliwe: moja sugestia, czy jego sarkastyczny ton?
Nawet jesli to nie jest bardziej obrazliwe, to dlaczego nie zostaly usuniete OBIE wypowiedzi, he?

Pan moderator się na pewno zastanowił i podjął pewną decyzje, na szczęście nie Tobie jest dane ją oceniać i chwalić bądź krytykować ;)

piotrek_trumpet 

Instrument/y: Yamacha Xeno 8335, 4335G
Ustnik/i: 16C4-GP

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 12:53   

to nie miało być obraźliwe, jeżeli tak bardzo Cię to dotknęło no to przepraszam;) nie róbmy zamieszania;)

Devil_inside 

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 13:25   

Każdy kolejny post nie na temat będzie usuwany. Także proszę grzecznie pisać ;)

Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 14:44   

Po co robić niepotrzebne zamieszanie? Po postach tych można tylko wywnioskować, że robi się tutaj niemiła przegadywanka. I cała sceneria przypomina mi z lekcji historii pewne słowa które wypowiedział Bismarck: " Chcesz Polaków pokarać? daj im się samym rządzić ". Wg mnie na warsztatach powinno być wszystko co jest związane z Trąbką. A wg własnych zainteresowań to sobie już każdy sam wybierze co chce. Je chętnie bym przesiedział na warsztatach jazzowych zarówno jak i klasycznych. Do jazztrumpet O sklep Zygmunta albo przedstawiciela firmy Schagerl PL niema się co martwić bo oni już sami by przyjechali.

Miles_Fan 
poszukiwacz

Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 15:31   

czyli gdzie w końcu proponujecie jechać? bo KONKRETÓW jakoś od dawna nie ma... ostatnim była Częstochowa.

Miles Davis

[Nauczyciel jest dla ucznie, nie odwrotnie!]

Kamil 

Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 01:17   

Miles, proszę Cię... Konkretów to się taką drogą nie ustali.

Za jakiś czas postaram się dać znać co udało mi się wykombinować.

Odpowiedz do tematu