Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: Kamil
Wto 17 Lis, 2009 12:38
spotkanie muzykow z trumpet
Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 02:11   

A co powiecie na Częstochowę? Zorganizować jakieś spotkanie edukacyjno-warsztatowe. Nie wiem co o tym sądzicie ale np. jakby się zagadało z prof. Markiem-Piątkiem i go zatrudniło to myślę że nie odmówiłby. Jest to bardzo świetny pedagog. Niejednemu kto ma trudności w graniu umiałby dopomóc. Oczywiście dyskutując trzeba by było mu zapłacić za czas spędzony z nami. Uważam że jakby każdy zrzucił się z parę groszy to na pewno uzyskalibyśmy odpowiednią sumkę - do przemyślenia. Można by było również zagadać z Zbyszkiem Zygmuntem z Bydgoszczy który ma swój wielki sklep trąbek i by przywiózł z kilka Schagerlów i innych na spróbowanie. On jako handlarz na pewno zgodziłby się przyjeżdżając wiedząc o takim spotkaniu. Warunek musiałby być taki że spora ilość osób by musiała zadeklarować chęć przybycia. Takie małe targi dla szukających ustników byłoby zbawieniem bo Zygmunt ma ich masę.. Jeśli chodzi o nocleg to można by było się zatrzymać w domu pielgrzyma, myślę że mieliby wystarczająco dużą ilość miejsc hehe. Zlot Trębaczy w Częstochowie a na zakończenie "nasz" koncercik w Bazylice. Paulini też by byli za.. Napiszę jeszcze że to tylko moja propozycja i nie każdy musi się z nią zgadzać.. Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-01-05, 02:15 ]
adam113 napisał/a:
Kraków byłby fajny albo gdzieś na jakiejś wiosce (swojskie klimaty),,,, a ten przegląd w Krynicy to chyba w czerwcu a nie w maju jak napisałem wcześniej,,,, mam tam jechac więc jeszcze sprawdze ten termin dokładniej i dam cynk.
Mam małe pytanko uciekające od tematu. Czy ostatnio wygrała tam orkiestra AGH Politechniki Krakowskiej? Świetna orkiestra..

damalu 

Instrument/y: YTR 4335 GS
Ustnik/i: Vincent Bach 1 1/4 C

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 09:50   

Spotkanko? Jak najbardziej za:) Tylko, że może jednak wolelibyście od Krakowa warszawską starówkę ? :P
No ale jak większość bedzie za Krakowem to jestem skłonna się przejechać jakimś pośpiechem- tylko jakieś 5 godz. drogi no nie? :happy:

ODA 
szymon spolski

Instrument/y: J. Michael
Ustnik/i: 7c

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 10:05   

ja osobiście bym wolał Warszawę - 8/11 godzin pkp
do Krakowa mam 13/16 godzin :?

ale może zobaczmy gdzie jakiś koncert większy będzie w wakacje i wtedy się ustali?

Rafael 

Instrument/y: Yamaha YFH-631G,
Ustnik/i: Yamaha Custom 14F4 GP,bach 1,1/2

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 10:37   

propozycja Rumcajsa jest całkiem fajna, jeśli chodzi o tego profesora i małe targi instrumentów, część z nas nie ma możliwości na co dzień na luzie pograć, spróbować innego instrumentu a nawet wybrać sobie odpowiedniego ustnika a tam mogli byśmy sobie pograć, zobaczyć coś nowego/innego.
jestem za, a spanie w domu pielgrzyma jest oki, bo wychodzi w miarę tanio i jak się nie mylę o można tam zjeść obiad i śniadanie za naprawdę małe pieniążki.
pozdrawiam

EDIT:
Proszę o przykładanie uwagi do pisowni i odmian przez przypadki. Niektórzy mogą mieć problem z odczytaniem treści i poprawną interpretacją. To naprawdę czasem męczy.

schutze 
Młodzik ; ]

Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 14:56   

Hmmm... ja na razie nic nie kombinuję, jak coś to wakacje spoko, może coś się wymyśli ;] :P

Piszę poprawnie po polsku
.

arturlewandowski

havk 

Instrument/y: Yamaha 4335G
Ustnik/i: Stomvi 4C Marcinkiewicz 7-S

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 17:12   

Co do Częstochowy - dom pielgrzyma nie jest jakoś najtańszy ;) Musiałbym sprawdzić bazę hotelową u nas w mieście. Prof. Piątek może byłby za, nie wiem. Udałoby się może też z trębaczem Jazzowym - Danielem Pomorskim. Jednak Częstochowa jest na południu, więc nie wiem czy nie łatwiej byłoby większości z Warszawą.

Justynka22112 

Instrument/y: nic
Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 17:34   

A może Łódź ;) A dalej krótka podróż autobusem i znajdujemy się u mnie, na pustkowiu, więc miejsce na namioty znajdzie się spokojnie i granie nikomu nie będzie przeszkadzać ;)

waglik 
Szalenie spokojny

Instrument/y: CONN 20B U.S.A.
Ustnik/i: 5C

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 20:08   

Justynko zawsze chciałem być w Łodzi :roll: No ale może ta nasz stolica ??

damalu 

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 20:53   

A w Łodzi to ja się urodziłam i chyba od tamtego momentu byłam z raz w tym mieście :joke: .
Wiecie- generalnie sporo zależy tez od terminu jaki zostałby wybrany- jeśli wakacje, to nie ma problemu - mogę podróżować. Jeśli gdzieś rok szkolny/ rok akademicki to już większy problem (choć zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów w Krakowie, więc kto wie :joke: czy wtedy nie optowałabym za stolicą Małopolski :happy: ).

piotrek321 

Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp

Wysłany: Pon 05 Sty, 2009 21:10   

Ja jestem za Krakowem lub Czestochową pozdro wszystkim :D

malladyn 

Instrument/y: YAMAHA
Ustnik/i: Bach 1C

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 12:23   

Warszawa jest najlepszym miejscem poniewaz leży mniej więcej w centrum.. ;-)
A co do wspólnego grania to tylko na warsztatach Trzeba by było miec miejsce na granie itp. :]

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 12:43   

Mniej więcej bardziej od stolicy w centrum leży Łódź :P

damalu 

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 13:04   

to jedźmy do miejscowości Piątek
(geometrycznie wyznaczony środek Polski) :happy:

Rumcajs 

Instrument/y: YTR 2335
Ustnik/i: Thein 3C

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 13:18   

i zaprosimy prof. Marka Piątka ;)

adam113 

Instrument/y: Tr- Schagerl T-2000S, Kor- Amati ACR 500
Ustnik/i: Bruno Tilz 1CE , Hammond & Designe 4ML

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 13:52   

I spotkajmy się w piątek ;)

kgb39 
Blacha Rulezz :)

Instrument/y: Yamaha YTR2335
Ustnik/i: srebny

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 15:06   

Ja bym był za Krakowem,albo Sopotem na Festiwalu :mrgreen: :mrgreen: jestem też otwarty na wszelakie propozyjce. Mój pociag wszędzie dojeżdża :) :) :trumpet:

http://www.youtube.com/watch?v=mmsGon2vLew

On Band, On sound

MOD PŁOTY !!!

Miles_Fan 
poszukiwacz

Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 18:49   

ja myślę, że ci, co mają samochody, mogą zabrać tych, co ich nie mają (złożyć się na paliwo). wyjdzie taniej i ekonomiczniej. i przyjemniej :) .

co do miejsca - trzeba znaleźć jakąś ciekawą imprezę, żeby był dodatkowy impuls do jazdy. chociaż pomysł z trzema Piątkami nie jest zły :D

Miles Davis

[Nauczyciel jest dla ucznie, nie odwrotnie!]

mischka 
fajny koles;)

Instrument/y: fajny
Ustnik/i: tez fajny

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 19:49   

no ja chętnie kogoś zabiorę jak zajdzie taka potrzeba, najlepiej z opolskiego...

Miles_Fan 
poszukiwacz

Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 20:10   

myślę, że w temacie do zgłaszania się na zjazd ci co jadą samochodem mogliby to napisać (a już idealnie, ile mają miejsc), to by się potem można było na priva umawiać.

Miles Davis

[Nauczyciel jest dla ucznie, nie odwrotnie!]

Yogi23 

Instrument/y: Selmer Sigma
Ustnik/i: Schilke 17

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009 20:29   

ja bym był za Krakowem ;P

Odpowiedz do tematu