Mi tak szczerze mówiąc to by najbardziej czerwiec odpowiadał gdzieś tak początek, byłoby już po maturze i przed weselem mojej kuzynki a po weselu robie prawko i raczej nie dałabym rady przyjechać. No, ale ja i tak jedynie za słuchacza bym robiła więc zbytnio potrzebna nie będę tam szkoda jedynie, że z Wami sie nie spotkam
Ja wszedzei moge dojechać pociagiem bo mam duża zniżke :) Rodzina kolejarzy wiec pociagiem płace grosze.
A szkoda że kolerzanki nie bedzie ale napewno to nie bedzie nasze ostatnie spotkanie. Natomiast Poczatek czerwca by mi pasował
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 13:18
Poczatek czerwca? Nie, zebym byl egoista, ale nie chyba tylko ja uwazam, ze poczatek czerwca (jak i caly) to najgorszy potencjalny termin (THIS IS MADNESS!)
_________________ Jeśli okazałem się pomocny kliknij
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 13:35
Justynka22112, to nie istotne czy będziesz słuchaczem czy nie, liczy się idea, chęć zrobienia czegoś, podejrzewam ze u nas na forum to nie siedzą same gwiazdy tylko zwykli i nieco lepsi trębacze, może kilku zawodowców, których łączy jedna pasja... im więcej osób przyjedzie (jeśli wszystko wypali) tym będzie przyjemniej, jeszcze raz podkreślę ze stopień zaawansowania nie mu tutaj większego znaczenia...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 14:52
Nie no... Czerwiec odpada. Nie zapominajmy że mamy tu kilku studentów a jak wiadomo dla nich:
Czerwiec = sesja = egzaminy => alkoholizm stosowany... Nie nie... w czerwcu może nie wypalić.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pią 09 Sty, 2009 17:07
skoro nie czerwiec (fakt, sesje, egzaminy) to lipiec, druga połowa (niektóre egzaminy mogą się przeciągnąć...)
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Żeby spotkanie doszło do skutku to powinniśmy zrobić najpierw ankietę dotyczącą który nam pasuje miesiąc, a dopiero później lokalizację i inne. Mi niestety pasuje tylko Wrzesień :/ a szkoda bo dużo osób woli wakacje kiedy ja muszę wyjechać za granicę po pieniążki :/
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Dobra od tego tematu robimy tak komu co odpowiada kazdy pisze w jakich dniach kazdemu odpowiada po jednym a zaczne ja: Mi pasuje w cale wakacje lipiec, sierpien ale mam wesele brata 22 sierpnia wiec pasuje od 17 do 24 sierpnia mi siedziec w domu. Lipiec mam caly wolny a sierpien to tylko poczatek. Narazie ustalny date a potem bedziemy myslec nad miejscem bo do skutku nie dojdziemy.
Ja bym może wolał drugą poowe sierpnia , albo moze wrzesien. Ale jeśli będie ustalona jakaś konkretna data to postaram się połapac jakieś wolne. Droga Justynko ja też nie jestem zbytnio dobrym trębaczem , więc jak coś to oboje będziemy słuchaczami. A moze takim jak My też pozwolą też cos zagrac???
Wiecie, ja mogę w kwietniu będę wiedziała gdzie moja orkiestra pojedzie na obóz i w jakim terminie. Możnaby połączyć przyjemne z pożytecznym i wtedy userzy dojadą do mnie
A tak serio, to mamy inne propozycje niż Kraków i Warszawa ( propozycje poparte przez kilka osób)?
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 09:39
adam113 napisał/a:
Droga Justynko ja też nie jestem zbytnio dobrym trębaczem , więc jak coś to oboje będziemy słuchaczami. A moze takim jak My też pozwolą też cos zagrac???
Justyna, Adam - no co Wy . każdy, kto wie, jak używać trąbki mile widziany. najwyżej będziecie dawać podstawę (długie dźwięki, też ważne)!
no, koniec offtopa.
ja jeszcze nie mam precyzyjnych planów na wakacje, ale sądzę, że to do ustalenia jeśli chodzi o mój zespół.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
A tak serio, to mamy inne propozycje niż Kraków i Warszawa ( propozycje poparte przez kilka osób)?
Tak: Częstochowa
Nie wiem jak wy ale ja jestem zwolennikiem mniejszej miejscowości niż Kraków i Warszawa takiej jak np. Częstochowa, Kalisz, Konin.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Włoszczowa . Mniejsze miasta raczej odpadają w przedbiegach- zlot użytkowników forum, mieszkających w całej Polsce ( a może i poza granicami kraju) musi odbyć się w jednym z większych miast( lub takim bardziej znanym, do którego można z łatwością dojechać) - wyobrażacie sobie np. ogromne tłumy trębaczy w jednej wsi ? Byłoby śmiesznie widzieć korek samochodów trębaczy w miejscowości gdzie są dwie ulice na krzyż (oczywiście nieco przejaskrawiam sytuację- celem tej wypowiedzi nie jest obrażenie mieszkańców mniejszych miast i wsi, tylko argumentacja za największymi polskimi miastami).
Ok, to póki co sporo chętnych na Kraków , Częstochowę i Warszawę.
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
damalu no wiesz ja nie pisałem o wsiach to są miasta powyżej 100 tyś. mieszkańców, hehe Włoszczowo na pewno odpada ...Ładnym miejscem była by również Łódź - duże miasto leżące najbardziej w Centrum Polski. Wiem że dużo użytkowników forum jest z Krakowa i Warszawy i będą przyciskali przy swoim ale niestety dla północy Kraków jest daleko a Warszawa jak wiemy korki i te sprawy. No i oczywiście gdzie jest najtańszy nocleg spośród wszystkich miast?
wyobrażacie sobie np. ogromne tłumy trębaczy w jednej wsi ?
Ja sobie wyobrażam i nie wiem co w tym takiego dziwnego
Rumcajs napisał/a:
Ładnym miejscem była by również Łódź - duże miasto leżące najbardziej w Centrum Polski.
Ja jestem za chyba, że w tym czasie będę na południu siedzieć. Ładnym miejscem, no nie wiem co tam ładnego. Widocznie nie odkryłam jeszcze uroków tego miasta.
Ja jestem za chyba, że w tym czasie będę na południu siedzieć. Ładnym miejscem, no nie wiem co tam ładnego. Widocznie nie odkryłam jeszcze uroków tego miasta.
- Ładne miejsce bo jest tańsza od Warszawy i w środku Polski a widoki chyba już mało ważne, byle słońce świeciło
Wysłany: Sob 10 Sty, 2009 16:01
Włoszczowo czy Włoszczowa? ekspres dojeżdza do tej drugiej miejscowości
w Łodzi ładna jest ul. Piotrkowska na przykład, no i do akademika blisko i parę innych miejsc też (Manufaktura).
ja też sobie wyobrażam kolumnę samochodów na wsi, pod warunkiem, że będą wyładowane trębaczami (tudzież osobami towarzyszącymi; właśnie, kogoś można zabrać?).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum