Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 00:54 spotkanie muzykow z trumpet
Witam.
tak sie dzis zastanawialem czy kiedy ktos pomslal ze fajnie by bylo jakby wiekszosc trebaczy z trumpet sie spotkalo, tzn aby zorganizowac jakis zjazd w jakism miejscu.np:Warszawa czy Krakow, mozna by to oglosic z pol rocznym wyprzedzeniem aby kazdy mogl sie przygotowac finansowo, z wladzami danego miasta mozna by uzgodnic jakis koncert wspolny(jesli by byla taka mozliwosc), mozna by sie poznac, pogadac. no ale to mi tak przez mysl przelecialo, jestem ciekaw czy ktos z was moze byl by chetny na cos takiego np. w lato w wakacje alo po wakacjach??
pozdrawiam
fajny pomysł
myślę że fajnie by było to połączyć z jakąś większą imprezą - jakimś dobrym koncertem
chodzi mi o to że gdybyśmy mieli się spotkać np w Krakowie
to jak bym miał się telepać pekapem 40 godzin z wybrzeża i jeszcze gdzieś szukać noclegu
to miło by było jak by prócz spotkania forumowiczów był inny powód (dla którego ludzie chcieli by pojechać przez całą Polskę nawet jak nie było by ustawki forum)
taki jak np koncert dla którego miał bym spokojniejsze sumienie na poświęcenie tylu pieniędzy i czasu
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 10:57
był już taki pomysł, żeby się spotkać na koncercie Arturo Sandovala, ale jakoś niewiele z tego wyszło. idea jednakże dobra, popieram. no i wspólne wykonanie czegoś - jestem jak najbardziej za.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Sorry że trochę uciekam z tematu. Ale fajnie by było się również spotkać na jakimś koncercie dobrego trębacza albo zespołów dętych. Może akurat wypali..Potem by się poszło na piwko..
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 13:52
bardzo chętnie, z racji tego ze większość czasu przebywam za granica, nie bardzo znam dobre miejsca, słyszałem ze w Jaworznie każdego roku są organizowane jakieś przeglądy orkiestr dętych, generalnie się pisze na takie spotkanie... najlepiej z miesięcznym wyprzedzeniem bo trzeba sobie grafik ułożyć...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 14:03
czyli mozemy sie powazniej zastanowic. proponuje aby administrator tego forum podal z jakiej strony Polski jest najwiecej forumowiczow, pozniej zrobimy zgloszenia, kazdy kto zechce przyjechac bedzie musial sie czy to emailem czy na forum zglosic do wyznaczonej daty. po tej dacie osoby odpowiedzialne za to forum policza ile osob chetnych jest, jesli liczba bedzie wystarczajaca czy zadowalajaca to mozemy wybrac miejsce na podstawie zgloszen, tzn. trzeba by zobaczyc z jakiej strony Polski jest najwiecej osob i gdzies w tamtym kirunku to zaczac organizowac, bo troszke bez sensu bylo by aby wiekszosc osob (przyklad) z Warszawy jechala do Krakowa gdzie bedzie 2 chetnych.koncert to nie problem zorganizowac, trzeba przede wszystkim dostac zgode od wladz miasta jesli mialo by to byc na wolnym powietrzu i gdzies w centrum, no i jakies nuty skombinowac ale to juz mniejszy problem. lato jest fajna pora i mozna dluzej posiedziec. okolo godz. 11.00 sie spotkac, poznac sie ewentualnie jakis obiad gdzies, wspolny koncercik i dalsze poznawanie sie przy piwku czy soku
mysle ze na poczatek trzeba by otworzyc nowy temat " zapisy na spotkanie czlonkow trumpet" zobaczyli bysmy czy gra warta jest swieczki.
pozdrawiam
_________________ trabka.. jej dzwiek, niczym pedzel malarza.. maluje piekne obrazy swa melodia.. jej dzwiek niczym piorun, przedziera sie po przez szara codziennosc tego swiata bysmy mogli zapommniec sie.. a jednoczesnie odnalezc w jej pieknie brzmienia..
Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 14:23
W porządku. Proponuję, żeby pojedyncze osoby nie organizowały nic na własną rękę, bo później wyjdzie z tego bałagan. Tematy na forum też na razie odpuśćmy.
Ja zastanowię się w jakiej formie / gdzie / kiedy / z kim mogło by się takie spotkanie odbyć i postaram się o całą organizację. Czasu jest dużo, bo ja celuję raczej w wakacje.
A tu piszcie swoje pomysły, deklaracja chęci uczestnictwa też się przyda.
_________________ „Life is something like a trumpet. If you don't put anything in, you won't get anything out.”
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 15:05
Kamil ma racje co do spotkania, sam wiem z doswiadczenia ze jak pojedyncze osoby probuja cos zalatwic na wlasna reke to zaczyna sie robic balagan, a nie bedzie to spotkanie na 5 osob(mam nadzieje ze przynajmniej okolo 50 osob... by sie zjechalo) a takie spotkanie na wiecej ludzi musi byc dobrze przemyslane aby obylo sie bez zbednych klopotow i stresow.
pozdrawiam i czekam na odzew Kamila za jakis czas
_________________ trabka.. jej dzwiek, niczym pedzel malarza.. maluje piekne obrazy swa melodia.. jej dzwiek niczym piorun, przedziera sie po przez szara codziennosc tego swiata bysmy mogli zapommniec sie.. a jednoczesnie odnalezc w jej pieknie brzmienia..
Jestem jak najbardziej zaa najlepiej Kraków. Miałem możliwość spotkania z piotrektrumpet, ale miałem wesele i niestety nie wypaliło. Oj znowu przegląd orkiestr nie musi być wystarczy jakiś festyn etc. Bo niektóre orkiestry nie angażują się w takie sprawy, a z mojego rejonu to żadna... A tak w pojedynke to wiecie... Nie każdy lubi jak ktoś tylko na koncert dołącza do nich by zagrać. No i można by było pogadać , może jakieś emblematy na nasze trąbki z napisem trumpetart.pl fajnie by było. No i jak każdy pisze ale najlepiej z PÓŁ roku wcześniej zawiadomić wszystkich o spotkaniu bo niestety ja do Krakowa będę musiał jechać pociągiem no i pasuje kase zbierać na nocleg no i grafik tak ustalić żeby w codziennym życiu nam nic nie przepadło ważnego. Ma ode mnie wielki plus Rafael, za wymyślenie tego tematu
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009 18:34
nikt nie mówił ze to będzie Kraków... może spotkamy się nad morzem podczas festiwalu w Sopocie..;)
proponuje najpierw wstępnie zadeklarować chęć przybycia, a resztę się już dogada w odpowiednim czasie...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum