Instrument/y: B&S Challenger I
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/2 c
Wysłany: 2010-07-06, 11:21 Stary czy nowy bach stradiv. 37 ml
Bacha Stradivarius37 ML z lat 70 czy nowy Bach Stradivarius 37 ml ??? nurtuje mnie to pytanie, wiem ze starsze mają to coś ale może jednak nowe mają coś lepszego ;p z góry dzięki
Wysłany: 2010-07-06, 12:24
jak trafisz na dobry nowy egzemplarz to będzie tak samo dobry jak te z przed 40lat,
nowe Bachy to generalnie loteria i trzeba wytestować wiele sztuk zanim znajdzie się ten odpowiedni
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Hmmm.. no właśnie pytanie nurtujące pewnie wielu z nas. Z tego co ja wiem - już pisaliśmy gdzieś o tym - to po rozłamie w firmie Bach w USA trąbki - nawet modele 37, 43 czy New York bywają produkowane w Chinach. Stąd między innym zakup nowego Bacha to loteria. I rzeczywiście tak jest - jeden kolega kupił i jest zadowolony inny z kolei niekoniecznie. Ja mam Bacha 37 G kupiłem używany instrument. Ma teraz 15 lat i gra się świetnie! Brzmienie mi odpowiada. Choć czasami wydaje mi się troszkę za ciasna ale pasuje mi bardzo Troszkę zaczęła mi korodować rurka ustnikowa także czas na wymianę niedługo będzie. Wiem, że mam trąbe z USA gdyż osoba, od której ją kupiłem sama przywiozła ją zza oceanu. Co tu więcej pisać - jak się trafi dobrą używkę to brać, chyba że ma się fundusze na nową ... to jechać i wypróbować kilka modeli w sklepie i na pewno się coś wybierze! Pozdro!
_________________ Jeśli nie zatankujemy auta - nie pojedziemy, jeśli nie oddychamy świadomie w graniu - nie zagramy. Różnica ???
Litr paliwa ok 4.40, powietrze mamy za darmo Więc cieszyć się tym faktem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum