Instrument/y: Getzen Renaissance
Ustnik/i: JK exclusive 4 g
Pomogła: 5 razy Wiek: 21 Posty: 61 Skąd: Piła
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011 21:03 STOMVI CLASSICA
Witam . Czy ktoś z was miał kiedykolwiek okazję grać na tym instrumencie? jak wrażenia? Rozglądam się za nową trąbką i jestem ciekawa opinii innych na temat tego modelu
ahmedzik, osobiście miałem do czynienia z modelami Stomvi: Master, Elite, Combi, Debut, Zenith. Classica nie miałem ale to instrument z serii profesjonalnej. Jak już napisałem w temacie o modelu Zenith nie spotkałem się jeszcze ze złymi opiniami na temat Stomvi. Na co dzień pracuję z modelami Debut i Zenith - więc jeśli to są modele studenckie i gra się na nich świetnie - stroją, praca tłoków ok, brzmią konkretnie i bardzo trąbkowo to na pewno wyższe modele będę tylko lepsze. Kolega w średniej miał model Elite, nauczyciel Combi. Trąbki się na prawdę sprawdzały. Michał Olejnik ma Stomvi więc możesz go podpytać jak i co. Wiem, że jest z niej zadowolony. Swego czasu Stomvi miała dość dobre ceny. Od kilku lat one wzrosły dość mocno stąd nie wiele osób decyduje się na zakup hiszpańskiej marki. Moim zdaniem to instrumenty godne uwagi. Dziś gdy wszystko toczy się w sumie głównie wokół Bacha, Yamahy, Schagerla - Stomvi jest na boku ale spokojnie może z nimi konkurować. Choć jak każdy producent ma zwolenników i przeciwników - tego się nie uniknie. Mimo wszystko zachęcam do osobistej konfrontacji z instrumentem. Żadna nasza wypowiedź nie odda Twoich bezpośrednich odczuć bo ja mogę instrument zachwalać, a Tobie może zupełnie nie przypaść do gustu. Może być też zupełnie odwrotnie.
Reasumując Stomvi to dobra marka i jeśli się na nią zdecydujesz myślę, że zawodu nie doświadczysz.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum