Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 20:41
swego czasu bardzo podobała mi sie trąbka stomvi Forte, dobrze brzmiała i lekko sie grało. zenith i debut mi nie podeszły. na wyższych modelach niestety nie grałem. są to dobre instrumenty.
Instrument/y: Stomvi Forte
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007 22:57
Ja niestety musiałem się przeżucić z trąbki Benge na stomvi i powiem że ciężko śie przestawić z trąbki wyższego modelu na niższy . Już gram na stomvi Forte 3 dzień ,chociaż góra wchodzi bardzo przyjmnie i łatwo
A kraniki szybko się łamią na miejscu lutowania może i fajnie wyglądają ale nie jestem za nimi.
_________________ Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się blask Trąbki .
Tak sie sklada ze gram na Stomvi Elite od przeszlo 10 lat i conieco na temat tej konkretnej traby moge powiedziec Moim zdaniem to bardzo dobry instrument zarowno pod wzgledem jakosci wykonania jak i walorow brzmieniowych... kraniki sa bardzo wygodne i jakos przez te 10 lat mi nie odpadly Graalem tez sporo na nizszych modelach (zenith czy w szegolnosci dobry debiut) jak tez na wyzszych Combi i Master... nie gralem tylko na Mambo ale w Polsce chyba nikt jej nie ma Ja moj model przywozilem z Hiszpanii bezposrednio od producenta...
ja wlasnie mysle o zakupie trabki stomvi tak do okolo 2500 zl co polecacie???????? :cool:
moj kumpel mial niedawno na sprzedaz wysoki model (Combi) na sprzedaz za jakies wlasnie 2500 tysiaca... coprawda instrument byl do malej kosmetyki ale to juz chyba nie problem
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Nie 27 Sty, 2008 17:20
Stomvi ,to ekstra trąbka. Są tańsze i droższe. Tańszych do 4000zł. nie polecam są dobre ,ale nie spełniają(dla mnie) takich warunków jak trzeba. Lepiej shagerl 420l za 2500zł. Nauczyciel mój gra na stomvi już takiej całkiem profesjonalnej. MIałem okazje raz zagrac i gra sie świetnie, zręszto na każdych dobrych trąbkach gra się znakomicie. pzdr.
Instrument/y: KANSTUL ZKT1537, Stomvi Elite Piccolo
Wysłany: Nie 27 Sty, 2008 20:59
Warte uwagi są piccolo stomvi elite (jak widać na załączonym obrazku przy moim nicku
Jest to trąbka, która ma jeden z najlepszych współczynników ceny do jakości.Kosztuje stosunkowo niewiele jak na piccolo a gra bardzo fajnie.
No nie mówie już o piccolo stomvi master bo to mercedes...
Instrument/y: Bach Stradivarius New York
Ustnik/i: Monette B4
Wysłany: Sob 08 Mar, 2008 19:14
ja gram jeszcze(bo kupuje własną) na Stomvi DEBUT... Nie moge narzekac bo naprawde jest to dobry instrument, tłoki chodzą bez zarzutu... ale moja trabka niestety jest już 5cio letnia i z lekka przedmuchana, dlatego cięzko utrzymac na niej prosty dźwięk.
Ale oólnie bardzo solidne instr
pzd_R:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum