Moja opinia na temat trąbki Stomvi Zenith ...
Lekkośc grania w wysokich rejestrach dobra...
Mechanizm bardzo dobry, w niektórych egzemplarzach zacina się 1 wentyl, wystarczy wymienić sprężynkę, przesmarować oliwką i wszystko jest OK.
Jest to model uczniowski jednak znam faceta, który skończył AM na niej..
Brzmieniem przebijają Yamahy do czwórek POLECAM
Cena (posrebrzanej) 2100zł-2400zł
Cena (złotej matowej) 1600zł-1700zł
Trąbkę oceniam w skali od 1 do 10
na 8+
Instrument/y: Vincent Bach Stradivarius model 43
Wysłany: Nie 20 Maj, 2007 22:29
Stomvi bardzo fajnie brzmią i po wymianie sprężynek super tłoki potrafią chodzić. ale te trąbki mają jedna cholernie dużą wadę. Po kilku latach użytkowania zawsze coś dzieje się z lakierem. wiem to od zawodowych muzyków grających na tych trąbkach, także informacja jak najbardziej wiarygodna
Kolego Nautilus tak sie sklada ze gram na niemal 10 letniej Stomvi Elite (srebrnej) i tak sie sklada ze nic zlego ze srebrem sie nie dzieje... (oprocz malych rysek wynikajacych z normalnego uzytkowania) znam tez dokladnaie kilka innych podobnych wiekowo modeli kolegow i zarowno w modelu Elite i Master z jakoscia srebra i zlota nie ma zadnych problemow... trabki wygladaja praktycznie jak nowe... tak poza tym pierwsze slysze zeby Elity albo Mastery byly lakierowane:| takze albo twoi koledzy trafili na jakies slabe egzemplarze albo za rzadko dbaja i ich kosmetyke ;P
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sob 30 Cze, 2007 13:11
O ile dobrze kojarzę to model Elite jest sprzętem profesjonalnym...a zenith to model szkolny...a w szkolnych zawsze oszczędza się na drobnostkach typu lakier...tak jest w prawie każdej marce (no może poza chińskimi markami...tam nie ma modeli zasługujących na miano profesjonalnych)
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Ja mam właśnie Zenitha, gram od roku a na niej od 3 miesięcy i nie mam zastrzeżeń, świetny instrument do nauki jak i do poważniejszego grania Cena używanej posrebrzanej: 1700 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum