Sam jestem ciekaw co to za trąba - może być Monette, może być Getzen ... Tak wizualnie mi się kojarzy. Pewnie mischa lub gamon727 coś więcej powiedzą A już gdzieś jest konkurs odnośnie kwestii: co to za instrument ???
Co do utworku nutek nie mam ... ale trudny nie jest także można przysiąść, pograć z nagraniem i będzie ok. Trudność to pewnie końcówka, ale to raczej improwizacje moim zdaniem.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Czw 14 Paź, 2010 20:46
Nie jestem znawcą instrumentów, ale czytając komentarze pod filmem, wychodzi na to, że to Monette. Tak przynajmniej ktoś przypuszczał.
Fajne są matowe trąbeczki pod względem wyglądu, jestem jednak ciekawy jak jest jeżeli chodzi o barwę...
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Pią 15 Paź, 2010 09:23
Ta trąbka to angielski Taylor, model na Chicago. Tu jest link do ich strony http://www.taylortrumpets.com/frameset1.html
Poznać można po charakterystycznym prostokątnym kawałku metalu wypełniającym przestrzeń pomiędzy rurkami krąglika trzeciego wentyla.
Na taki, sprzęcie gra m.in. Maciek Fortuna, tylko, że On ma model Chicago Custom http://www.maciejfortuna.pl/
A nawiązując do filmu to nie za za bardzo mi się podoba jak gość gra. Z tego co oglądnąłem w innych jego filmach to lepiej śpiewa niż gra. Z tego jak trzyma trąbkę i jak bierze oddech widać, że zawodowcem nie jest.
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum