Gdzie mogę znaleźć tłumiki do trąbki tej firmy??
dowiedziałem się od nauczyciela że są tłumiki tej firmy tylko nie mogę ich znaleźć nigdzie na internecie. Z opisu wiem że jest to 2 w 1 i po zdjęciu jednej części daje jazzową barwę a po założeniu można ręką robić wah wah.. z góry dzięki za odp. POZDRO
Ja się nie spotkałem z tłumikami firmy Arnolds&Sons - chyba, że coś przeoczyłem ... Na pewno się nimi nie interesowałem biorąc pod uwagę bardziej markowe produkty typu: Denis Wick, Stomvi, Humes&Berg, Tom Crown, Jo-Ral itd. Po opisie wnioskuję, że chodzi Tobie o tłumik typu Wah-wah, tutaj link do produktu Denis Wick - mam go sam, jest na prawdę świetny !!!
http://www.protline.grand...products_id=328
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Są na pewno a przynajmniej były parę lat temu z tego co mi nauczyciel mówił..no ale szukam szukam i nic nie mogę znaleźć na ten temat tak więc chyba nic z tego ale Dzięki za odp
Instrument/y: YAMAHA 8335 Xeno, King 650,
Ustnik/i: Schilke14A4, v.bach 3cfl
Wysłany: Sro 16 Lis, 2011 23:32
krystiano1993,napis to chyba ostatni czynnik który na wpływ na brzemienie tłumika. Owszem materiał z którego jest wykonany robi subtelne różnice
http://www.youtube.com/wa...A4442094723E7B4
tu można zobaczyć i usłyszeć różnice wah-wah kolejno z aluminium,mosiądzu i miedzi+jeszcze brzmienie z wkładką 0:50 min.
Posiadam Jo-Ral plastic i daje rade naprawde. pozdr
krystiano1993, przepraszam za bezpośredniość ale mniemam, że chyba nie wiesz czego szukasz. Podałem Ci przykład takiego tłumik, o który Tobie chodzi, podobnie uczynił wojtoholton. Tak na prawdę różnice w barwie poszczególnych tłumików typu Wah-wah są małe (w zależności od tego z czego jest wykonany tłumik). Mój Denis Wick gra tak samo jak ten na filmie więc możesz śmiało kupować. Logo firmy na tłumiku samo nie zagra - Ty kreujesz ostateczny dźwięk więc przemyśl sprawę. Czasami daleko szuka się czegoś, co jest bardzo blisko.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
tłumiki które są na filmie który wysłał wojtoholton mają beznadziejne brzmienie..przynajmniej dla mnie, natomiast ten Denis Wick już jest lepszy ale też to nie jest to samo co na filmie..Nie chodzi mi o brzmienie z wah - wah bo te są raczej podobne ale o to brzmienie bez tego środka..jak na tym filmie który podałem..
I tak w ogóle to nie wiem o co wam chodzi z tą naklejką.. mam gdzieś jaka firma i naklejka, chodzi mi tylko o brzmienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum