Wysłany: Pią 10 Gru, 2010 18:33 Tłumik do cichego grania
Jeśli macie coś typu: http://allegro.pl/show_item.php?item=1280555841 i zamierzacie się go pozbyć to proszę o napisanie ofert w tym temacie. Tłumik najchętniej nowy, używany tylko w bardzo dobrym stanie
_________________ Jeśli okazałem się pomocny kliknij
Wysłany: Wto 14 Gru, 2010 22:48
Nie ukrywam, że ten mi się w ogóle nie widzi. Jeśli miałbyś jaki ciekawy tłumik ze wskazaniem do cichego grania lub taki który nie ma takiego przeznaczenia, a mimo to nadałby się to chętnie wezmę pod uwagę Twoje oferty, bo z tego co widzę masz konkurencyjne ceny. Fajnie gdybyś miał właśnie jakiegoś Wick'a.
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 23:15
Jareks_NS, dzisiaj wypróbowałem jeszcze raz tłumik i nie stwierdziłem żadnych różnic w barwie dźwięku miedzy tym a nowym egzemplarzem
Bartek87, nowy tłumik jak na linku który podałeś kosztuje u mnie 215 zl z przesyłka, mogę mieć praktycznie wszystkie tłumiki Denis Wick w dobrych cenach, inne tłumiki w sumie tez.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Bartek87, tłumiki które przedstawiłeś z allegro przeznaczone sa raczej do grania orkiestrowego... tłumiki tego typu charakteryzuje dosyć mocne, ostre brzmienie. Oczywiście można tez na nim ćwiczyć, ale jeżeli szukasz tłumika przeznaczonego do cichego grania/ćwiczenia proponowałbym poszukać jednak tłumika typu practice
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010 17:06
Bartek87, fajne tłumiki do cichego grania to Stomvi, Windy, Bremner, Denis Wick.
Pisze akurat o tych bo są w miarę tania a bardzo przyzwoite...
Oczywiście można tez wydać więcej i kupić Wallace, Jo Ral, Peter Gane, Best Brass itd. tylko pytanie czy warto... wg mnie nie
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Ostatnio zmieniony przez mischka Pią 17 Gru, 2010 17:12, w całości zmieniany 1 raz
Instrument/y: SCHAGERL LAS VEGAS
Ustnik/i: MegatoneSchilke17+Bach1-1/4C;16C4GP;MarcinB5
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010 17:08
ja mogę polecić Ci tłumik do bardzo cichego grania, nie zatyka, bdb intonacja, wiele razy grałem sobie po 21-22 --> a mieszkam w bloku osiedlowym.
Jest to Trumcor Super Stealth Trumpet Practice Mute
dokładnie taki:
http://www.music123.com/B...d472206.product
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010 17:09
Gość od tego tłumika wyżej do którego podałem link, zaproponował mi za Denis Wick 5526 140 zł, nówka, zapakowany. Cały czas śledzę ten wątek także gdybyś coś miał pisz
_________________ Jeśli okazałem się pomocny kliknij
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum