także polecam denisa wicka, mam więc wiem. co do modelu to choć nie mam to polecam typ"wow"(chyba tak to się nazywa?) posiadam model który się wkładasz i nic więcej nie robisz( typowa "gruszka")też fajny
Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 08:58
A miał ktoś styczność z tłumikami do ćwiczeń Stomvi? Bardzo jestem ich ciekaw, są dosyć tanie. Osobiście posiadam Silent Brassa, jestem zadowolony, ale staram sie używać tylko w skrajnych przymadkach, różnica w sile zadęcia jest znacząca, wiec ciekaw jestem jak to jest ze Stomvi i innymi ćwiczebnymi?
a jakie tłumiki policacie które nie zmieniaja dzwieku - sluza tylko i wylacznie do tlumienia dziweku? poszukuje jakiegos takiego...
mi osobiscie podoba sie efekt tlumika ktory robi taka "kaczuche" ale zdaje sobie sprawde ze tak caly czas nie da sie tak grac...
Ja osobiście polecam Denis Wick. Mam taki... To model który zawiera 2 tłumiki w jednym. Cup and Straight. Dobra firma którą polecam to Arnold Stolzel. Pozdrawiam!!!
Instrument/y: King Legend 2070SP , Olds Ambasador, Y6310ZS
Ustnik/i: Bob Reeves 43c
Wysłany: Sro 17 Sty, 2007 15:51
Witam . Tłumiki Humes & Berg są dobre ! Sam mam Cup i Staight. Mam tez Straight firmy AS to porazka :/ .... Ale to tez zalezy do jakiego grania chcesz. Najczesciej to chyba "Wah wah" są brane Wedlug mnie najfajniej brzmi bez wkladki .... Firma Jo-Ral baaardzo dobre tlumiki i drogie niestety robi. A silent Brass to kicha :/ Ciezko sie gra i w ogole rozwala sie wszystko po dluzszej grze :/ Nie polecam ...
Pozdrawiam
Instrument/y: selmer claude gordon
Wysłany: Wto 13 Lut, 2007 11:17
Mam JoRal miedziany bubble mute i jest to najlepiej brzmiący tłumik do trąbki na jakim grałem. Bogaty dół i niesycząca, nie kłująca w uszy góra. Polecam też tłumiki Humes & Berg raczej do orkiestrowego grania (mam dwa do sprzedania) grają głośno i nie obcinają alikwotów czyli dźwięk jest pełny. Dennis Wick dobre tłumiki ale miałem problemy ze strojem, duże różnice miedzy con sordino i senza sordino. Pozdrawiam.
===================
www.myspace.com/barryzlasu
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2007 10:07
<b>barry</b> a jaka cena??
wlasnie jestem na kupnie i tak przegladam i zgadazam sie tu z tymi co pisza ze denis wick-i polecaja...:) mialem takowego tylko ze do cwiczen ale calkiem fajny byl:)
[ Dodano: 2007-09-23, 11:08 ]
<b>barry</b> a jaka cena?
wlasnie jestem na kupnie i tak przegladam i zgadazam sie tu z tymi co pisza ze denis wick-i polecaja...:) mialem takowego tylko ze do cwiczen ale calkiem fajny byl:)
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2008 19:03
Parę dni temu kupiłem tłumik Denis Wick Wach Wach. Piękny, metaliczny dżwięk. Słychać, że blacha. Jak Miles Davis w ostatnich latach swojej kariery. Polecam go, jest świetny. Do grania rozrywkowego, idealny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum