Wysłany: 2009-11-12, 23:10
Witam
Używa on tłumika Wah-wah. Najlepiej szukać na allegro, niekiedy trafiają się w dość przystępnych cenach.
Myślę, że tłumiki te są bardzo dobre do smooth jazzu jak i rożnych jego odmian lecz oczywiście zależy od wykonawcy do czego go zastosuje. Jak też wiemy z nazwy, że posiadają one rurkrę wah-wah którą się wyciąga - i na takiej gra Chris.
Pomógł: 23 razy Wiek: 22 Posty: 665 Skąd: Brzeg/Nysa/Wrocław
Wysłany: 2009-11-15, 16:48
Jest to tzw odtykacz do kibla Bardzo często używany w big bandach ale do gry solowej również. Ale nie kupiłbym go, wole iśc do chemicznego, taniej i prościej
Pomógł: 55 razy Wiek: 21 Posty: 1299 Skąd: Wałbrzych/Wrocław
Wysłany: 2009-11-15, 21:11
Kupiłem taki jak u Zygmunta w niemczech za 10 euro.
Przepychacz też się sprawdza, warto w nim zrobić 4 malutkie dziurki, i ważny tez jest rozmiar Mnie się lepiej grało na przepychaczu od umywalki, który był trochę mniejszy.
Ten hummes berg ma jedną zaletę, ma takie kółko na palec dzięki czemu dużo wygodniej się go trzyma, ale bez tego też nie ma problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum