Instrument/y: squier stratocaster
Wysłany: Pon 04 Sty, 2010 12:58 Trąbka a muzyka rozrywkowa...
Witam. Jestem glowine zwolennikiem bluesa i rock'n'rolla i tu sie zaczyna moje pytanie czy ten piekny instrument nazywany trąbką pasuje do danego stylu muzycznego oraz w jakich innych rodzajach muzuki jest jeszcze wykorzystywany. Prosze rownież o zamieszczanie filmików.
Jak najbardziej. Trąbka jest wykorzystywana wręcz we wszystkich rodzajach muzyki. Nawet w takim teraźniejszym nowoczesnym techno może się znaleźć:
Blues-ów Milesa Davisa i nie tylko na youtube jest masa więc trudno co wybrać
Z rock'n'rolla znalazłem coś takiego, fajnie komicznie to zagrali:
Ogólnie większość śpiewanych rock'n'roll-ów można bez problemu przerobić na instrumentalne. Zjawisko często spotykane na zabawach i dancingach
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum