Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010 22:10
NAJLEPSZA będzie jakaś używka w tej cenie Yamaha, Getzen, Holton ...
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Bardzo Proszę Wszystkich Co Mają Dostęp Do Informacji Bądź Linków Z Trąbkami, Na Które Warto Zwrócić Uwagę I Warte Są Polecenia Aby Napisali Gdzie, Jakie I Za Jaką Cenę Można Je Dostać...
Bardzo Mi Zależy Na Dobrym I Szybki Zakupie, Gdyż Od Maja Będę Miał Bardzo Dużo Grań A Musiałbym Jeszcze Trochę Instrument Przetestować... I Czy Macie Informacje Gdzie Można Zakupić Ustnik Bach 1 1/2C (najlepiej za rozsądne pieniądze) Może ktoś z was ma do sprzedania?
Dziękuje z góry za informacje
Używając pogrubienia i większej czcionki nie zwiększysz czytelności posta. Następnym razem będę mniej miły.
pzdr. Devil
[ Dodano: 2010-04-18, 10:28 ]
mam do sprzedania Ustnik Marcinkiewicz 308 1 1/2C
Super ustnik, delikatny rant, jak się nie mylę to jest odpowiednik Bacha 1 1/2C. Poczytaj o tych ustnikach bo warto (jest wiele na forum), Marcinkiewicz robi bardzo dobre ustniki. W barasspoincie kosztuje 202zł, mój jest w idealnym stanie, pisz na PW jak coś
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
[ Dodano: 2010-04-18, 10:28 ]
mam do sprzedania Ustnik Marcinkiewicz 308 1 1/2C
Super ustnik, delikatny rant, jak się nie mylę to jest odpowiednik Bacha 1 1/2C. Poczytaj o tych ustnikach bo warto (jest wiele na forum), Marcinkiewicz robi bardzo dobre ustniki. W barasspoincie kosztuje 202zł, mój jest w idealnym stanie, pisz na PW jak coś
Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 11:06
Cytat:
Bardzo Proszę Wszystkich Co Mają Dostęp Do Informacji Bądź Linków Z Trąbkami, Na Które Warto Zwrócić Uwagę I Warte Są Polecenia Aby Napisali Gdzie, Jakie I Za Jaką Cenę Można Je Dostać...
z tego chyba wynika że chcesz kupić trąbę, więc podałem link do ciekawej aukcji.
Na Bachu jeszcze nie grałem, a wiele dobrego słyszałem o tej firmie... Szczególnie o ustnikach (Podobno jeden z najlepszych to 1 1/2 C MEGATON )...
Nie ma czegoś takiego jak "jeden z najlepszych". nie wiem od kogo to słyszałeś, ale może dla niego to jest "Najlepszy" a dla Ciebie może być najgorszy. Oczywiście V. Bach robi dobre ustniki, ale nie ma idealnego rozmiaru, marki dla każdego. każdemu spasuje coś innego.
z tego chyba wynika że chcesz kupić trąbę, więc podałem link do ciekawej aukcji.
Na Bachu jeszcze nie grałem, a wiele dobrego słyszałem o tej firmie... Szczególnie o ustnikach (Podobno jeden z najlepszych to 1 1/2 C MEGATON )...
Nie ma czegoś takiego jak "jeden z najlepszych". nie wiem od kogo to słyszałeś, ale może dla niego to jest "Najlepszy" a dla Ciebie może być najgorszy. Oczywiście V. Bach robi dobre ustniki, ale nie ma idealnego rozmiaru, marki dla każdego. każdemu spasuje coś innego.
Bacha Megatone 1 1/2C nowy mogę mieć za 359 a nie za 430 ;/
Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 11:53
chmk, rób co chcesz, ale nie kieruj się tym ze ktoś ci powiedział ze to najlepszy ustnik 1 1/2C.
Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 12:40
Mam Roya 3 czy 4 lata, model 202 i ustnik Bach (nie chinczyk) 7C i odpukac z traba nic, nigdy zlego sie nie dzialo, ale gdybym kiedys chcial kupic lepszy sprzet to podejrzewam, ze siegnalbym po sprzet uzywany w bdb. stanie. Ale jesli juz postanowiles, ze ma byc to sprzet nowy, to z autopsji moge ci powiedziec, ze moja cala sekcja gra na Royach (reszta nawet na tychże ustnikach 7C (ktore wg mnie sa straszne, schodzi lakier, srednio wygodne)) i nikt nie narzeka.
_________________ Jeśli okazałem się pomocny kliknij
Dostawałeś już dwa upomnienia - ode mnie i od Devila. Tym razem moja cierpliwość się już skończyła. Dostajesz pierwsze ostrzeżenie. Jeszcze dwa i skończy się Twój byt na tym forum. Havk
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 01:18
ja bym wybierał między Amatką a Bensonem.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 20:04
Grałem na amatiku ATR213 2lata i powiem, że moim zdaniem w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz( jeżeli chodzi o nowy instrument). Tłoczki są monelowe, chodzą perfekcyjnie, ani myślą o przycinaniu. Warto jednak zakupić Laquer Polish( czy jakoś tak xD) i od czasu do czasu psiknąć na trąbkę i wypolerować, żeby lakier zakonserwować, bo w trąbkach tej klasy lakier to najgorsza część instrumentu.
link do płynu: http://www.music-concept....roducts_id/2752
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Czw 22 Kwi, 2010 00:02
Żadnego Eastmana, ani podobnych wynalazków! Devil boi się to nawet na ścianie wieszać, a ja mu w tym wtóruję! od Werila w górę!
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum