Instrument/y: Made in China Roy Benson =(
Ustnik/i: Denis Wick.London E3
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:26 trąbka dla zaawansowanych
Witam,
Chciałbym kupić trąbeczkę dla zaawansowanych .Mam zamiar wydac do 4 500 tys.
Gram w Orkiestrze Dętej . Myślałem nad zakupem " na lata "
Rozglądałem się na Amati atr 811
AMATI
Trąbka nie tylko do orkiestry chciałbym w przyszłości (za trzy lata) wstąpić do szkoły muzycznej
II stopnia .
Co polecicie ????
Instrument/y: Andreas Eastman ETR-520G
Ustnik/i: Monette BL4S6 XLT
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:44
Polecam Ci świetną trąbeczkę niemieckiej firmy Kuhnl&Hoyer model Topline Lead właśnie cena jego jest w okolicach 4500 tys.Trąbkę można wypróbować w sklepie Protline w Tarnowskich Górach.
Instrument/y: Made in China Roy Benson =(
Ustnik/i: Denis Wick.London E3
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 11:09
Słuchaj jak bedę kupowac to niestety w ciemno troche daleko do Tarnowskich Gór .
Ta trąbeczka fajna sprawa jeżeli mówisz o tej CLICK tylko wziąłbym wersje custom =)
Trąbka k&h Topline L 3 630 zł + TOPLINE S ( posrebrzana) + 860 zł + futerał 460 zł
Koszt fajnej trąbki w wersji FULL WYPAS .
Szkoda że nie ma drugiego suwaka do strojenia
A wiesz może z czego są tam tłoczki???
Ostatnio zmieniony przez golfik33 Pon 21 Mar, 2011 11:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 11:22
Ta trabka jest lekka w zadeciu,bardzo duze mozliwosci dynamiki,tłoczki zrobione sa ze stali nierdzewnej i chodzą rewelacyjnie.Moim zdaniem ta trabke mozna brac w ciemno.Można zamowic ja przez internet.Na forum jest artykuł z testow wiec sobie poszukaj
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 11:36
Mówię o wersji Lead która jest droższa i ma rurkę ustnikową zrobioną ze srebra.To jest trąbka na wiele lat,bardzo nośna,nadaje się świetnie do orkiestry dętej jak również do szkoły muzycznej i na studia.Trąbka również nadaje się dla zawodowych trębaczy.Polecam.
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 11:47
Można sobie wybrać z opcji:Złoty mosiądz,zwykły mosiądz,srebrna,a także można sobie zrobić trąbkę w tej firmie na indywidualne życzenie.
http://www.trumpeters.pl/...4-rl-vt4343.htm
Instrument/y: B&S, Getzen, K&H, Amati Pomógł: 3 razy Posty: 27 Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 11:52
Założeniem trąbek LEAD jest to, że mają one być jasne w brzmieniu. Dostępne są jedynie w wersji mosiężnej ( lakierowane lub posrebrzane ), ewentualnie obydwie dostępne w wersjach matowych
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 15:58
Za te pieniążki kupisz używane Schilke, Bacha Stradivariusa, Amreina, Schmelzera, Meinla i cala gama innych używanych instrumentów profesjonalnych.
Jak zależy ci tylko na nowym to podpiszę się pod tym co napisali koledzy...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 17:01
Dokładnie tak jest jak napisali koledzy powyzej za te pieniadze w uzywanych instrumentach jest olbrzymi wybor chociaz osobiscie uwazam ze xeno jest przereklamowane.Gralem na xeno i na K&H i powiem ze ten drugi niczym nie ustepuje xeno wrecz brzmi lepiej od yamahy a cala reszta jest na tym samym poziomie
Polecam Topline - model zwykły jak i model LEAD. Bardzo dobre trąbki !!! Grałem na nich także wiem coś o tym - pewnie już czytałeś artykuły
Dodam tylko, że jeśli szukałbyś jaśniejszego brzmienia to zamów sobie model srebrny
Jeśli nie to wybór masz na prawdę równorzędny Cokolwiek wybierzesz będziesz zadowolony
P.S. Jak będziesz myślał nad futerałem polecam tego na plecy Jest strasznie wygodny i praktyczny
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Co wybierzesz z K&H bdziesz zadowolony,
instrument z tombaku (złoty mosiądz) ma cieplejsze brzmienie (nie mylić z ciemnym),
ze zwykłego mosiądzu jest jaśniejszy ale co byś nie wybrał brzmi pięknie i lekko.
Instrument jest solidnie wykonanny.
Jeżeli chodzi o futerał to na stronce masz 3 do wyboru, dwa pierwsze można załozyć na plecy.
Instrument/y: Martin Committee 4360,Selmer Concept TT Pomógł: 2 razy Wiek: 24 Posty: 14 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 14:29
Hej jak chcesz mam trąbke bach stradivarius 25g Large używaną z surową blachą po gruntownym remoncie,w stanie bardzo dobrym.
Jak chcesz to poczytaj sobie o niej na stronie Thomann.de i zobacz ile kosztuje.link
http://www.thomann.de/pl/bach_18025g_l.htm
Ja moge Ci ją sprzedać za 4500zł.
Pozdrawiam
widze kolega z bełchatowa, czy czasem nie z tej samej orkiestry . nom fajnie ze szukasz nowego sprzętu, jak dla mnie stradivarius to fajna opcja lub schagler... cos napewno znajdziesz w tej kasie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum