Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 09:08
w stanach ją sprzedają za 600$. moim zdaniem instrument pełen bajerów które na pewno coś dają. ale i tak bym tego nie kupił. moim zdaniem handlarz i naciągacz.jakoś nie wierze w instrument idealny za tą cene. jesli ktoś jest z łodzi to warto żeby sie do niego odezwał i sprawdził ten instrument.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 09:09
Dobry Jupiter nie jest zły...moi znajomi mają niższe modele (606 czy jakoś tak) i nie narzekają za bardzo na nie... Ale takie zestawienie wydaje mi się troszkę nie na miejscu... Mimo tego poczytałbym co piszą na temat tej trąbki osoby, które na takich grały...a najlepiej sam bym ją wypróbował...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1396 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 10:51
Porównanie do Xeno? Buahaha dobre wczoraj włąsnie oglądałęm tą aukcje i niemalze spadłęm z krzesłą Jupiter - taiwanski badziew, no moze troszke lepszy niz te staggi i ever play'e. Osobiście nigdy bym nie kupił jupitera - miałęm do czynienia z trąbą tej firmy i kiedy widziałem co się z nią działo, powiedziałem sobie ze nigdy nawet nie pomyśle o zakupie tej trąbki Jesli chodzi o rurki ustnikowe sterlinga - są z tego co wiem montowane w kazdym modelu schagerla. Wiele firm produkujących trąbki uzywa tychze rur.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 11:35
Nie no porównanie do Yamahy Xeno czy Bacha to może przegięcie..ale Jupitery też nie są aż takie złe by porównywać je do Stagga...To są dwie różne kategorie.
A co do tej aukcji to należy przyznać ze osoba która to pisała ma polot i wyobraźnię...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Nie można powiedzieć, że są złe. Ale znajomy ma co prawda 606 i brzmi dobrze tylko w średnim rejestrze. dół ma okropny a góra taka sobie. Dodam że to nie wina rozegrania instrumentu.
_________________ Przyjaciel nigdy nie powinien zbyt wysoko oceniać naszych zalet a wróg powinien przeceniać nasze wady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum