Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 09:20 Trąbka King Silver Flair
witam!!
poszukuje jakiejś trąbki która była by dobra dla początkującego. chciał bym poznać wasze zdanie na temat trąbki Kinga Silver Flair. czy będzie ona dla mnie dobra na początek nauki ?? czy może polecacie coś innego??
Dokładnie chodzi mi o tą trąbkę: http://ale.gratka.pl/oglo...lver_flair.html
Uważacie że to dobry wybór ??
może nie jestem zbyt doświadczonym trębaczem, ale patrząc na zdjęcia.. ja bym tej trąbki nie brał. rurka ustnikowa wygięta i do tego od spodu podlutowana na większej części swojej długości innym kawałkiem. nigdy nie grałem na żadnej trąbce tej marki, ale słyszałem dobre opinie na ich temat, jednak akurat ten egzemplarz ja bym sobie darował, ale jest to tylko moje subiektywne wizualne odczucie
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1396 Skąd: Kraków/Częstochowa
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 10:20
Jeśli chodzi o model Silver Flair, jest to super trąba. Sam za taką się rozglądam. Niestety, to, co jest na tej aukcji, to wrak trąbki. Ogólnie trąbki Silver Flair są srebrzone - tutaj mamy czystą blachę.
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 10:33
nie wiem jaki jest jej stan techniczny, musisz najpierw się dowiedzieć czy jest szczelna, jak działają tłoczki, czy stroi i czy rurka ustnikowa jest bez zastrzeżeń, sama optyka to nie problem, bo trąbkę tej klasy warto posrebrzyć koszt ok 800zl z drobnymi naprawami, jak technicznie jest O.K. to można kupić
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 20:33
W sumie ja też nie wierzyłem że to akurat ten model. Co do stanu technicznego to nie jest on bliżej znany ale z tego co widać po zdjęciach to szczerze mówiąc nie zawracałbym sobie nią głowy. I nie chodzi mi tu o to że się nie świeci czy że źle wygląda. Moje podejrzenia budzi ta skrzywiona nieco do dołu rurka ustnikowa. Myślę że jeszcze by się trochę ad u niej znalazło. Podejrzana jest jeszcze cena tego instrumentu. Ten model charakteryzuje się wysoką trwałością i dobrymi parametrami gry co sprawia że trzyma on swoją cenę. Za takie pieniądze kupuje się używane Yamahy serii 2 a nie Kinga Silver Flair.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 21:08
Za 800zł można kupic porządną trąbkę dla początkującego, bo na tej to.., no co tu dużo mówic zdjęcia mówią same za siebie. Grałem kiedyś na polskiej trąbce, gry zaczynałem swoją naukę i była wyglądem identyczna, a dźwięk jako taki, ale po czasie kupiłem za 700zł trąbke Hescheng (chyba niemiecka, ale nie jestem pewien) i o wiele leipiej mi się na niej grało, ponieważ była jak nowa. Więc nie lepiej kupic nowszy, czy używany, ale w lepszym stanie instrument? WIadomo na początek każda będzie dobra. No ale wybór należy do Ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum