Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Trąbka Kuhnl & Hoyer
Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Czw 12 Sty, 2012 23:49   

Stefan, napisz coś więcej o swoich wrażeniach związanych z K&H. Bardzo jestem ciekawy Twoich odczuć.

Thefreakylips 

Instrument/y: Kuhnl&Hoyer TOPLINE G
Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 02:56   

Niedługo będe szcześliwym posiadaczem modelu TOPLINE G tej firmy będzie to moja pierwsza rurka na jakiej zagram :) odezwe się jak wydobęde z niej 1 dźwięki :) pozdrawiam

Stefan 

Instrument/y: trąbka
Wysłany: Sro 01 Lut, 2012 17:14   

Hm... Nie chcę powtarza tego co już zostało napisane. Cztyałem artykuły Damiana i tylko to co widziałem i słyszałem mogę potwierdzić. Mnóstwo spostrzerzeń napisał Grzegorz, który chyba tak naprawdę otkrył tę markę. Pomimo, że już wielu muzyków grało na K&H, trudno było uzyskać jakąś opinię. Grzegorz zaryzykował i kupił mało znany ależ jak wspaniały instrument. Pozytywy posypały się później. Ale jest jedna rzecz na którą zwrócilem uwagę. Ze względu na ograniczony budżet zacząłem testować modele te "środkowe". Zanim pograłem na tych najleprzych zacząłem schodzić do modeli niższych... I tu było zaskoczenie. Doszedłem do modelu najtańszego TR-110. Wszystkie modele mają nazwy Topline, Sonata , Fantastik. Ten model, jako jedyny ma cyferki czyli producent już sugeruje ,że jest to model podstawowy. I z takim nastawienie brałem ten instrument do ręki.Wiem, że wielu producentów ma dobre instrumenty średniej i wyższej klasy, a szkolne już nie koniecznie. Tu było moje zaskoczenie. Przyłozyłem go do ust i dmuchnąłem. Instrumen odezwał się lekko i przyjemnie. Tak jak wszystkie K&H.dopiero grając dłużej można rozróżnić że wyższe modele grają lepiej, ale pierwsze wrażenie jest takie samo. Jedyny minus tego modelu to dla mnie kółeczko na mały palec , a w zasadzie nie kółeczko tylko uchwyt. Trochę psuje wrażenie całego instrumentu.

Michał Koniarski 
actrumpeter

Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4

Wysłany: Nie 05 Lut, 2012 18:20   

Zapraszam do działu artykułów. Zamieściłem tam moją opinię na temat k&H Fantastic G. Miłego czytania.
http://www.trumpeters.pl/...t-ii-vt5562.htm

Grzegorz 

Instrument/y: Amati ATR 331 , KUHNL & HOYER- TOPLINE
Ustnik/i: Vincent Bach 5B

Wysłany: Nie 05 Lut, 2012 18:57   

Fajny artykuł. Dzięki że ci się chciało napisać. Natomiast jeżeli chodzi o klapy wodne to jak sam zauważyłęś wygląd to sprawa gustu. Mnie akurat się podobają. Ich wygięcie chyba nie miało sprawić by było wygodnie ( bo jak często je się otwiera), ale bardziej chodziło o wygląd. Ten ich kształt w połączeniu z kształtem rurki strojeniowej dają pewien klimat. Nie sposób tego wyglądu pomylić z innym instrumentami. Niby trąbka wygląda klasycznie, ale trochę się jednak wyróżnia...

vaders1 

Instrument/y: Yamaha 5335 S
Ustnik/i: Yamaha 14-B4

Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 06:21   

Czy może mi ktoś podpowiedzieć co to za model trąbki może być? Sprzedający nie wie albo udaje :)
http://allegro.pl/trabka-...2090159165.html
Czy to jest w stroju B ? a może C ? Basowa???

robi97trumpet 

Instrument/y: Austria Schagerl 610L
Ustnik/i: Vincente Bach 1 1/4c

Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 09:37   

vader1. To jest raczej trąbka w stroju B.Może ma troche dziwny wygląd ale raczej strój B :D

robi97trumpet 

Instrument/y: Austria Schagerl 610L
Ustnik/i: Vincente Bach 1 1/4c

Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 09:40   

Chociaż nie jestem pewny.Jezeli jestem w błedzie prosze o poprawienie mnie moim zadanie to jest stórj B ale moge sie mylic

Michał Koniarski 
actrumpeter

Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4

Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 11:33   

To trąbka altowa, było już o niej na forum http://www.trumpeters.pl/...tr%B1bka+altowa

Stefan 

Instrument/y: trąbka
Wysłany: Pią 02 Mar, 2012 23:21   

Byłem w sklepie. Widziałem TR110 z nowej parti i kółeczko zostało poprawione. Już wygląda tak jak w innych modelach. Czyli już nie ma się czego czepiać.

Dudas 

Instrument/y: Stomvi Debut
Ustnik/i: V. Bach Corp. 1X

Wysłany: Nie 06 Maj, 2012 23:07   

Witam!
Zanim zacząłem grać na trąbce przez 5 lat grałem na Flugelhornie tej firmy. Orkiestra, w której gram, posiada na stanie łącznie 4 flugelhorny, oprócz tego również puzony tejże firmy. Instrument z najniższej półki cenowej. Brzmieniowo całkiem dobrze, stroją rewelacyjnie, ale na każdym flugelhornie gra się inaczej. W zależności kto jak o swój instrument dbał, jak go "przedmuchał", tak się na nim grało. Jeżeli z trąbkami jest podobnie, to tak jak rozegra się trąbkę, tak będzie grała - czyli tak, jak się komu podoba. ;)
Pozdrawiam!

Grzegorz 

Instrument/y: Amati ATR 331 , KUHNL & HOYER- TOPLINE
Ustnik/i: Vincent Bach 5B

Wysłany: Pon 07 Maj, 2012 23:22   

Czy przypadkiem czegoś nie pomyliłeś????
K&H z najniższej półki cenowej???
Sprawdź dobrze.

Odpowiedz do tematu