No właśnie. Ciekaw jestem Waszych marzeń związanych z trąbkami. Włączcie wyobraźnię, załóżcie że nie macie (większych) ograniczeń finansowych i możecie nabyć trąbeczkę swoich marzeń. Umówmy się, że wykluczamy instrumenty superhiperdrogie jak np. Monette za 10.000 $ oraz instrumenty typowo szkolne.
Dla mnie jest to troche ciężka decyzja
Prawie każda dobra trąbka która ma świetny dźwięk i jest złota mi się podoba
Ale na pewno brał bym tylko Amerykańską markę
Na 99% chciał bym MARTIN COMMITEE
Instrument/y: B&S 180s37
Ustnik/i: Vincent Bach 3c
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 19:09
Na 15 Big band festiwalu w Nowym Tomyślu, na wystawie instrumentów znalazłem coś takiego:
http://img809.imageshack....8/zdjcie006.jpg
W galerii forum jest parę podobnych trąbek, to akurat jest Stradivarius. Bardzo mi się podobają te złote elementy na srebrnej trąbce, fajnie by było taką mieć ;-)
A mnie już się przypomniało już jaką chciał bym najbardziej nawet od COMMITEE
To Trąbka MARCINKIEWICZ (taka na jakiej gra GARY GUTHMAN)
Oj Tak
Jedno z moich marzeń
Instrument/y: Lignatone skrzydłówka
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 11:04
Los Angeles Benge MLP 3x - Mialem wielki zaszczyt grac na tym instrumencie. Nigdy nie slyszalem czegos podobnego. Niesamowita lekkosc przechodzenia dzwieku, idealne tloki...
Dla mnie jedyna prawdziwą trąbką (nie licząc monette) jest Selmer Concept TT Silver. Grałem na wielu trąbkach, ale żadna nie ma takiego brzemienia jak Concept!
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 18 Lip, 2010 00:04
to ja mam marzenie nie tak całkiem nieosiągalne: jako dodatkowy instrument Bach 305 BP srebrny (to na teraz, czasem w teren (dosłownie!) wywozić TT-tkę to strach.
a jak będę miał "troszkę" więcej pieniędzy... to kupię sobie THEINa. o!
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Getzen 300 series
Ustnik/i: Stomvi 3D
Wysłany: Pią 06 Sie, 2010 23:18
a ja nie mam jakiejś wymarzonej trąbki. gram na swoim dosyć starym i zaniedbanym przez poprzednich właścicieli roy benson (z orkiestry) i mi wystarcza do nauki. żaden instrument sam za mnie grał nie będzie, a i nie mam takich potrzeb żeby kupować nową trąbkę tym bardziej, że gram jedynie w orkiestrze.
może kiedyś doczekam się nowej z orkiestry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum