Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 18:10
nie powinno sie porownywac modeli podstawowych do flagowych...
to co najtansze zazwyczaj jest "najgorsze" bo z jakiegos powodu musi byc tansze, uzywane sa materialy nizszej jakosci.
jednak "najgorszy" Conn napewno rerezentuje soba wiecej niz np "najgorsza" Yamaha
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 18:49
tak, ale kiedyś Connstalation był jednym z wiodących modeli tej marki. a teraz zrobili nie wiadomo co...
co do porównania Conna do Yamahy pewnie masz rację.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 18:55
mischka napisał/a:
nie powinno sie porownywac modeli podstawowych do flagowych...
to co najtansze zazwyczaj jest "najgorsze" bo z jakiegos powodu musi byc tansze, uzywane sa materialy nizszej jakosci.
jednak "najgorszy" Conn napewno rerezentuje soba wiecej niz np "najgorsza" Yamaha
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 19:06
Spokojnie panwie...wiem że nowy 22B to nie to samo co stary. Dlatego porównuję go do modeli niższych z Yamahy (bo porównanie do Stagga, czy (n)Ever Playa to przesada i potwarz).
Dlatego zastanawiam się ja ma się (nowy) 22B do podstawowych Yamah?
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: 2xGetzen, Conn, Kanstul, Stomvi...
Ustnik/i: mam troche tego żelastwa ;)
Wysłany: Sro 31 Gru, 2008 13:43
Miles_Fan napisał/a:
tak, ale kiedyś Connstalation był jednym z wiodących modeli tej marki. a teraz zrobili nie wiadomo co...
a wlasnie ze wiadomo:) Gram na 52BSP od roku i stwierdzam ze to bardzo fajna rura:) wiadomo nie ten klimat co stary ale traba i tak daje rade:) dobrze brzmi, lekko sie dmucha, jakosciowo jak narazie tez bez zarzutu... jeszcze nie tak dawno kosztowaly w granicach 1000$ teraz widze ok 1300$ takze cena jest zachecajaca...takze jak nie wiesz co teraz reprezentuje connstelation to polecam zapoznac sie z rura, pograc troche i pozniej dopiero wyrazac swoje opinie
Instrument/y: Rudall Carte & Co.LTD., Conn 22B NY Symph
Ustnik/i: Frank Holton - 7c
Wysłany: Sro 31 Gru, 2008 15:35
Mowa była chyba o szkolnej 22B hihi... ale to jest tak jak ze wszystkim, jak coś tanie to robione w Chinach na masówce hihi... Co do nowego Conna, to i tak bym chyba był zadowolony z 22B do nauki. Nie wiem, nie miałem nowego 22B. Ale marka jest i nikt chyba nie zaprzeczy, że co Conn to Conn. Yamaha z serii 5 wzwyż, też chyba jest super, ale oglądałem 2,3 i 4 i jakoś nic mnie w nich nie urzekło, wykonane po najniższych kosztach jakie Yamaha znalazła, ścianki cieniutkie itd. niestety potwierdzą to też spece z serwisów, ale w PL kiedyś były tylko Polmuzy i Yamahy, i się ostało że jak coś super to Yamaha...
_________________ szukam nauczyciela gry na trąbce od stycznia 2009 - Poznań,
http://www.jazzmasters.pl - z jazzowymi pozdrowieniami
Instrument/y: Bach Stradivarius New York
Ustnik/i: Bach 7c
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 14:55
Jakieś 2 miechy temu kupiłem full-nówke, nieśmiganego Conn'a 52bsp. Musze podważyć to co napisał wcześniej jeden z użytkowników, że cena waha sie miedzy 4.5tys a 5 tys. - ja dałem 3,725zł za jego sprowadzenie(czekałem co prawda 4 tygodnie...).
Do instrumentu nie mam żadnych zastrzeżeń, brzmi tak samo pięknie jak wygląda:) wszyscy trębacze w mojej szkole mówią mi, że trafiłem z modelem w 10tkę i ja sam tak stwierdzam. Faktem jest, że rura potrzebuje duzych mas powietrza azeby brzmiała pełnym dźwiękiem, ale kiedy już się to uzyska to cud, miód, malina;) do tego dołączone są w standardzie kapsle "medium" i "heavy" wiec mozna sie pobawic z barwą.
Serdecznie polecam!
r.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 18:50
no, to gratuluję. daj jakieś foty może i napisz coś o nim.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Bach Stradivarius New York
Ustnik/i: Bach 7c
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009 22:35
Hm, nie moge jeszcze pisać o tym instrumencie długich trzynastosgłoskowców, a to z dwóch powodów: 1) instrument mam krótki czas, 2) od października mam totalną korekte układu, więc mam spore ograniczenia + rozmuchiwanie...
Z technicznych rzeczy moge powiedziec, że tłoki(tuż przy opuszkach palcy) mają bardzo szeroką średnicę, więc gra sie i trzyma ją bardzo wygodnie. Instrument jest wykonany bardzo solidnie, wszystko śmiga bez zarzutu.
Do trąby dostałem conn'owski ustnik, wcześniej wspomniane kapsle, oliwke, gwarancje i futerał ('aktówkę' - ładnie sie prezentuje, ale niestety jest dosć ciezka i mniej pożyteczna w porównaniu z np. schagerlowskim 'plecakiem')
Podobno: 'Kto ma CONN'a ten nie skona...' - przekonam się;)
r.
P.S.
Jak mogę wrzucic zdjęcia bo się nie orientuje zbytnio?
[ Dodano: 2009-01-25, 12:01 ]
Jak wrócę do bursy to zgram zdjęcia z aparatu i cos jeszcze wrzuce
[ Dodano: 2009-01-25, 19:54 ]
Jeszcze kilka fotek (life:D)
[ Dodano: 2009-01-25, 19:56 ]
...
[ Dodano: 2009-01-25, 19:57 ]
dodaly sie inne fotki? :/ bo mi cos nie wyswietla...
[ Dodano: 2009-01-27, 14:46 ]
Spróbuje jeszcze raz:|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum