Wysłany: Sob 01 Paź, 2011 07:04 Trąbki/Kornety Ever Play - opinie
Witam. Proszę o opinie na temat tej marki instrumentów. Mam w orkiestrze kilka trąbek tej firmy od 6 lat, na jednej już właściwie nie można grać. Dwie jeszcze "jako tako nadają się do nauki". Wg mnie jedynym atutem tej marki jest cena, chociaż instrumenty Amati nie są dużo droższe od Ever Play - jakościowo nie można ich porównywać ponieważ Amati ma sto razy lepsze instrumenty.
Pozdrawiam i zapraszam do wyrażania swoich opinii.
Instrument/y: Yamaha YTR 2320S
Ustnik/i: GEWA CUP 3C
Wysłany: Sob 01 Paź, 2011 12:22 Ever Play
Witam. Trąbek Ever Play nie poleciłbym nikomu. Miałem okazję grac na jednej i sądzę, że są one beznadziejne. Na Amati nie grałem więc nie mogę się wypowiedzieć na temat firmy. Jeżeli ktoś już jest taki skąpy to polecam dołożyc 500 zł i kupic jakąś starszą Yamaszkę np. 2
Pozdrawiam i miłego grania.
Już się chyba gdzieś rozpisywaliśmy o tych trąbko-podobnych produktach. Aby poznać pełną nazwę należy dodać do jej członu literkę "N" i wyjdzie Never Play !!! I z tym się zgadzam. Cena kusi potencjalnych laików do zakupu tych instrumentów. Wyglądają pięknie, świecą się - niby ok. Żywotność słaba, wykonanie słabe, lakier mizerny, tłoki beznadziejne. Ot cała moja opinia.
Amati to już wielka klasa porównując do Never Play'a (nawiązując do Twojego posta). Czeskie trąbki śmiało można polecić do nauki gry i orkiestr dętych.
Życzę potencjalnym klientom dobrego rozeznania w sprawie zakupu trąbek typu: Never Play i innych tanich na allegro. Skoro coś jest tanie to nie znaczy, że dobre Ja zawsze zadaję pytanie: ma być tanio czy dobrze ?? To wywołuje dyskusję, którą ukierunkowuję w odpowiednią stronę
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Ja kiedyś grałem na everuplaju- jeszcze leży na szafie. Nie polecam nikomu tych instrumentów, chyba, ze do powieszenia na ścianie.
Potwierdzam wszystkie zarzuty jakie przedstawił Damian. Na Amati też kedyś grałem a moi koledzy grają nadal i te instrumenty polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum