Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 11:17
ODA, co KONKRETNIE Ci się nie podoba?
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 12:23
jak mam być szczery to poprzednia nazwa bardziej ni się podobała, poprzednie logo tez było takie bardziej z klasa niż teraz, to tylko moje odczucia ale widzę ze nie jestem sam. generalnie fajnie ze ktoś chce wprowadzać coś nowego i odświeżać stronkę, ale logo wg mnie powinno być jak logo samochodu, audi, bmw, vw, mercedes, nikt z nich nie zmienia znaku rozpoznawczego.
mamy naprawdę fajne forum i moim zdaniem ono także powinno mieć jakiś stały znak rozpoznawczy a poprzedni był naprawdę fajny, nieprzebajerowany, stonowany, co jeszcze nie znaczy ze nowy jest brzydki:) ale bardzo lubiłem ten poprzedni, pewnie i nowy się polubi jak się człowiek przyzwyczai.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C
Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 16:29
Zmiana przyzwyczajeń to raczej największy problem. Mnie również "stare" bardzo się podobało.
Zmiana nazwy i idąca za nią również zmiana logo, to element planu rozwoju serwisu, chęć stworzenia uniwersalnej marki trębaczy, która będzie bardzo intuicyjna i łatwo rozpoznawalna. Wydaje mi się, dla nowego użytkownika nazwa 'trumpeters' jest logiczna i naturalna jako serwis trębaczy, a także łatwiejsza do zapamiętania niż dwuczłonowe 'trumpetart'.
Motyw trąbki z logo można przecież gdzieś wykorzystać, co z chęcią zrobię bo jestem z niego dumny.
Ta dyskusja jest bardzo wartościowa, przyzwyczajenia są silne, ale proszę miejcie też na uwadze to, co napisałem.
Pozdrawiam!
_________________ „Life is something like a trumpet. If you don't put anything in, you won't get anything out.”
Każda marka poprawia swój wizerunek. Czy na lepsze? Tego nie da się ocenić, w kilka chwil po zmianach. Warto poczekać. Przeanalizować statystyki (obserwacja wzrostu bądź spadku rejestracji na forum ). Ważne jest to, że coś się dzieje. Serwis się dynamicznie rozwija. Administracja i Moderatorzy dwoją się i troją, żeby poprawić standard forum. Wiele korekcji obija się często bez większego echa- np. wprowadzenie nowych emotikon. Aczkolwiek sumując- stajemy się serwisem na poziomie. Według mnie jeśli nie najlepszym, to jednym z najlepszych w branży muzycznej.
Pozdrawiam
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 22:00
Mnie tam się podoba nowe logo, adres itd.
W niczym mi nie przeszkadza
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Nazwa "trumpeters" nie jest ani trochę lepsza od "trumpetart". Bezproduktywność tej zmiany uznaję za wadę.
Nowe logo jest niekomunikatywne i niemal niewidoczne w zakładkach przeglądarki, zatem gorsze od poprzedniego.
Panowie, wykonaliście kawał bardzo złej i nikomu niepotrzebnej roboty!
Nazwa "trumpeters" nie jest ani trochę lepsza od "trumpetart". Bezproduktywność tej zmiany uznaję za wadę.
Nie powiedziałabym, że zmiana jest bezproduktywna. Za słownikiem języka polskiego : bezproduktywny: nieprzynoszący żadnych rezultatów; bezowocny . Oczywiście jeśli zmiana okaże się bezproduktywna, serwis straci. Uważam jednak, że aby to ocenić potrzeba czasu.
Semafor napisał/a:
Nowe logo jest niekomunikatywne
Dość subiektywne zdanie. Każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii, aczkolwiek sądzę, że nazwa serwisu i logo znakomicie się uzupełniają. Trębacze są i trąbki również. A czy portal trumpeters.pl ma nie zrzeszać osób grających na tych instrumentach? Według mnie nowe logo i nazwa bezbłędnie wyrażają główne przesłanie serwisu. W końcu jest on skierowany do nas- trębaczy. A nie naszych trąbek, jak to mogło wyglądać w związku z nazwą trumpetart.pl. Ponadto zgodnie z preambułą regulaminu :
Cytat:
Celem serwisu trumpeters.pl jest stworzenie przyjaznego miejsca wymiany informacji, poglądów oraz dyskusji dla osób, które z jakiegokolwiek powodu interesują się grą na trąbce.
Semafor napisał/a:
Panowie, wykonaliście kawał bardzo złej i nikomu niepotrzebnej roboty!
Czy nie potrzebnej? I bardzo złej?
Zgodnie z punktem 27 regulaminu serwisu, który został zaakceptowany przez każdego z użytkowników forum, daje się wolną rękę administracji w decydowaniu o szacie graficznej forum. Jedyne o czym mogę zapewnić, jest to, że nikt nie ma na celu działania na szkodę serwisowi. Wszystkie zmiany, są tworzone z myślą o poprawie funkcjonalności i rozpoznawalności serwisu w Internecie.
PS. W grupie administratorów i moderatorów jestem również ja , czyli kobieta. Prosiłabym o zwracanie się nie w formie "Panowie", a jakieś bardziej dostosowanej.
Pozdrawiam gorąco.
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Jeśli miał bym się rozwinąć bardziej to pewnie powiedział bym to co Semafor
nowe logo uznaję za nieudaną próbę ulepszenia poprzedniego
które było proste ale przejzyste, czytelne i jasno przedstawiające istotę forum
gdy ktoś nie w temacie zobaczy samo nowe logo nie wiedząc skąd jest wątpię żeby mu się skojarzyło z forum trąbki
mi się kojarzy z jakimś świątecznym clipardem z worda
albo z menelami trzaskającymi bełty
a jak była trąbeczka od razu było wiadomo o co chodzi
a jednocześnie chociaż symbolicznie - była zrobiona ciekawie i niebanalnie
a co do adresu ja trafiłem na to forum nie przez wyszukiwarkę
ale wpisując trumpet pl i podobnie
bo chciałem znależć jakąś główną stronę, serwis portal, czy forum o trąbce
trumpeters nie przyszło mi do głowy
bo chodziło mi o trąbkę a nie o trębaczy
przecież głównie gadamy tu o trące a nie o sobie
niech ktoś nie myśli że mówię tak bo domagam się zmiany na poprzednie czy jakoś chcę dokuczyć autorom
to po prostu dział sugestie i uwagi więc takie rzeczy tu się pisze
Jeszcze raz pisze do krytyków- podajcie jakieś propozycje - może będą ciekawe i szefostwo z nich skorzysta. Zawsze łatwo się krytykuje coś co już jest ale gorzej jest samemu coś stworzyc. Ruszcie głowami.
Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 12:30
ODA napisał/a:
to po prostu dział sugestie i uwagi więc takie rzeczy tu się pisze
Jak najbardziej, nikt nie powinien się wstydzić wyrażać tu swojego zdania.
ODA napisał/a:
było proste ale przejzyste, czytelne i jasno przedstawiające istotę forum
To prawda. Teraz mam wrażenie, że aż za proste, nawet jak na logo.
Wszystkim się podoba, mnie też. Pomyślę nad wykorzystaniem tego motywu trąbki, faktycznie nie może się zmarnować.
ODA napisał/a:
trafiłem na to forum nie przez wyszukiwarkę
ale wpisując trumpet pl i podobnie
(...)
trumpeters nie przyszło mi do głowy
Zgodnie z punktem 27 regulaminu serwisu, który został zaakceptowany przez każdego z użytkowników forum, daje się wolną rękę administracji w decydowaniu o szacie graficznej forum.
Koleżanki i Koledzy, ta dyskusja ma charakter wyłącznie towarzyski. Nie zamierzałem wchodzić w kompetencje Administracji, ani tym bardziej ich podważać
damalu napisał/a:
Jedyne o czym mogę zapewnić, jest to, że nikt nie ma na celu działania na szkodę serwisowi. Wszystkie zmiany, są tworzone z myślą o poprawie funkcjonalności i rozpoznawalności serwisu w Internecie.
Dla mnie jest to argument wystarczający i ostateczny. Zgadzam się, że najważniejsze, by serwis działał sprawnie i jak najdłużej.
Tak szczytny cel wart jest niejednego wyrzeczenia.
Życzę owocnej i satysfakcjonującej pracy.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 16:04
Mimo to wszelkie uwagi są mile widziane. To nie jest tak że ktoś tu kogoś ucisza bądź czyjś głos się nie liczy. Wasze opinie jako użytkowników są dla nas ważne i niezmiernie cenne. W oparciu o nie będziemy mogli zoptymalizować forum do waszych potrzeb. Takie dyskusje mimo że są trudne a czasem niewygodne to jednak są potrzebne. To jest forum i mam nadzieję że będzie to forum dialogu pomiędzy wszystkimi... A w tym wypadku potrzeba dialogu jest dość duża. Dlatego też mam nadzieję że będziecie tu pisać to co wam nie przypada do gustu a także (może przede wszystkim) podacie jakieś rozwiązanie tego problemu.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 20:35
Co do logo - może byśmy je lekko zredukowali, do dwóch, bądź jednego trębacza, jednak bardziej "dopracowanego"? Warto pokombinować Może coś uda mi się stworzyć, ale nic nie obiecuje. Ogólnie logo też mi się średnio podoba. Z domenami można pokombinować, ale to już pozostawiam administracji. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum